-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po šešių metų protestų Varėnos rajone Jono Jagmino šeima stato naują paukštyną

Varėnos rajone statant mėsinių viščiukų kompleksą, įdarbinta 18 aplinkinių vietovių gyventojų – beveik visi vyresnio amžiaus ir ilgalaikiai bedarbiai. Rudenį, kai paukštyne bus pradėti auginti viščiukai, prireiks 20 darbuotojų. Jiems bus surengti mokymo kursai, laikinam darbui žadama įdarbinti dar 8 žmones.
Paukštynas
Paukštynas / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Paukštynas Varėna

Šešerius metus dalis Krivilių kaimo bendruomenės protestavo, kad šių apgriuvusių fermų vietoje iškiltų modernus 13 tūkst. kv. m mėsinių viščiukų auginimo kompleksas. Varėnos savivaldybė irgi tik praėjusių metų pabaigoje išdavė leidimą statyboms.
 
Viena iš sąlygų, kurias kėlė Varėnos rajono savivaldybė investuotojui – kad būtų įdarbinti aplinkinių kaimų gyventojai. Varėnos rajone nedarbas siekia beveik 13 proc.  

„Šiose seniūnijos apylinkėse, Kaniavos seniūnijoje būtent yra vienas iš didesnių nedarbo lygių ir sudaro 21 proc. Todėl mes labai džiaugiamės, ir tarpininkavome, kad pradėjus statybas paukštyno įdarbino 18 mūsų bedarbių. Iš jų – net 10 asmenų socialiai pažeidžiamų, tai ilgalaikiai bedarbiai ir asmenys vyresni nei 50 metų“, – sakė Alytaus teritorinės darbo biržos Varėnos skyriaus vedėja Stasė Daujotienė.

Organizuojami bus ir paukščių auginimo mokymai, ir veterinarijos visi klausimai, kaip elgtis su paukščiais, – teigė paukščių komplekso gamybos direktorius Marius Reklevičius.

Šiame mėsinių viščiukų auginimo komplekse per metus planuojama užauginti daugiau nei 1 mln. viščiukų –parduoti apie 4 tūkst. tonų paukštienos. Pasak investuotojo, siekiant dirbti veiksmingai ir konkurencingai, paukštyne bus įrengta moderni technika.

„Bus įrangos montavimas, kur irgi reikalingi bus (darbuotojai – LRT.lt), mes planuojame, kad tuos pačius žmones įdarbinsime jau  paukščių auginime, kad tie patys žmonės matytų, kaip ta įranga montuojama. Automatiškai – žmogui, susipažinusiam su įranga, paprasčiau bus dirbti. Organizuojami bus ir paukščių auginimo mokymai, ir veterinarijos visi klausimai, kaip elgtis su paukščiais“, – teigė paukščių komplekso gamybos direktorius Marius Reklevičius.

Teritorija, kurioje statomas paukštininkystės kompleksas, patenka į apsauginę afrikinio kiaulių maro zoną, todėl fermai atstatyti Nacionalinė mokėjimo agentūra skyrė  400 tūkst. eurų. Viso projekto vertė 2,4 mln. eurų.

Paukštyną stato buvusio Seimo nario Jono Jagmino šeimos valdoma bendrovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius