-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

12 darbų, kuriuos fantastiški darbuotojai nudirba dar iki pietų

Tyrimas, kurio rezultatus publikavo Amerikos psichologų asociacijos žurnalas "Emotion" atskleidė, kad "vyturiai" dažnai yra laimingesni nei "pelėdos". Daugiau nei 700 respondentų nuo 17 iki 79 metų buvo klausinėjami apie jų emocinę būklę, sveikatą ir darbingiausią bei labiausiai patinkantį dienos metą, rašo "US News".
Dokumentai
Dokumentai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Darbas

Save ryto žmonėmis vadinantieji dažnai jaučiasi laimingesni ir sveikesni nei vėlyvosios "pelėdos". Tyrėjai iškėlė hipotezę, kad viena iš priežasčių gali būti ta, jog visuomenėje nusitovėjusi dienotvarkė yra labiau priimtina "vyturiams".

Kitas tyrimas atskleidė, kad produktyviausi darbuotojai yra tie, kurie keliasi anksti ryte, o ne darbą pradeda vėliau. Norite būti tokie, kaip ir jie? Štai 12 užduočių, kuriuos produktyvūs, sėkmingi, žvalūs ir geri darbuotojai atlieka jau iki pietų pertraukos:

1. Jie susidaro darbų sąrašą. Pats geriausias metas tam – darbo dienos išvakarės. Kai kurie mėgsta jį sudarinėti rytais, tačiau taip jie gali prarasti vertingo laiko, kurį geriau skirti jau darbų atlikimui. Darbų sąrašo sukūrimas vakare padės jums ir ramiau miegoti.

2. Jie naktį gerai pailsi. Miego trūkumas neigiamai veikia jūsų gebėjimą susikoncentruoti, o tuo pačiu ir jūsų produktyvumą. Kad ir koks bebūtų valandų, reikalingų jūsų poilsiui kiekis, kas naktį stenkitės bent tiek ir išmiegoti. Daugelis sveikatos specialistų pataria miegoti bent 8 valandas per parą.

3. Jie nubunda žadintuvui nuskambėjus jau pirmą kartą. Atidedate žadintuvą penkioms minutėms, o tada dar penkioms? Tai lengviausias būdas išderinti savo rytinę rutiną, nespėti atlikti reikiamų darbų ir galiausiai pavėluoti į biurą. Nors keltis su pirmuoju žadintuvo skambučiu iš pradžių gali atrodyti sunku, greitai prie to priprasite. Išmiegoję pakankamai valandų naktį nereikės ir apgaudinėti savęs, kad "dar 5 minutes".

4. Jie sportuoja. Eikite į sporto salę rytais, o ne vakarais. Sportas pagerina nuotaiką ir duoda energijos. Tyrimai parodė, kad tie, kurie sportuoja rytais, o ne dienos metu, sugeba geriau planuotis laiką, būna atidesni ir kantresni.

5. Jie turi rytinius ritualus. Rekomenduojama turėti rytinę rutiną, kad ir kokia ji bebūtų. išgerkite vitaminus, paskaitykite laikraštį, medituokite, naršykite internetą – turėkite įpročius, kurių metu laiką skirtume tik sau.

6. Jie valgo pusryčius. Su maistu gausite energijos, kurios jums reikės stengiantis susikoncentruoti darbe. Maistas ryte ypatingai svarbus, kadangi suteikia energijos po visos nakties. Valgykite ką nors lengvo ir sveiko rytais – taip išvengsite apsunkusio skrandžio dienos metu.

7. Jie atvyksta į darbą laiku. Juk savaime suprantama, ar ne? Jeigu išsimiegosite naktį, o ryte nespaudinėsite "Snooze" mygtuko žadintuve, šis punktas bus labai paprastas. Jeigu bijote kamščių – išvykite anksčiau. Geriau atvykti anksčiau nei vėliau.

8. Jie randa laiko suderinti darbus su viršininku ir bendradarbiais. Komanda verta tiek, kiek kiekvienas jos narys. Kitaip sakant, jeigu tavo bendradarbis nėra produktyvus, tai tuomet ir tavo darbas gali nueiti perniek.

9. Jie pirmiausiai imasi svarbiausių projektų. Atvykęs į darbą iškart gali pradėti dirbti, kadangi jau iš vakaro susidarei planą. Patariama iš pradžių pradėti nuo sunkiausių užduočių. Neužsiimkite smulkiais darbeliais ryte, kai protas yra šviežiausias.

10. Jie vengia rytinių susirinkimų. Jeigu galite koreguoti susirinkimų laiką, atidėkite juos popietei. Kadangi rytai būna produktyviausi, nešvaistykite savo energijos susirinkimams, kurie dažnai juk būna ir laiko švaistymas.

11. Turėkite nustatytą laiką, kada tikrinate žinutes. Netikrinkite elektroninio pašto kas kelias minutes, net jei ir per jį dažniausiai bendraujate su klientais – taip negalėsite susikoncentruoti į tuo metu atliekamą darbą. Susidarykite tvarkaraštį, kada pažvelgsite į el. pašto dėžutę, ir jo laikykitės.

12. Jie pasidaro pertraukėlę priešpiet. Atsitraukite nuo darbo, pamankštinkite kojas. Arba sėdėkite, bet leiskite sau savo malonumui panaršyti internete. Skambučiai artimiesiems, žinutės draugams socialiniuose tinkluose pakels jūsų pasitenkinimo jausmą darbe. Tik nepersistenkite – geriausi darbuotojai vertina savo darbdavių laiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius