-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeši klaidingi įsitikinimai, kurie kenkia karjerai

Jaučiatės įkritęs į rutiną ir nebematote karjeros perspektyvų? O gal jums atrodo, kad dedate visas pastangas, tačiau jos nei įvertinamos, nei duoda apčiuopiamų rezultatų? Gali būti, kad kaltas jūsų požiūris. „LinkedIn“ išskyrė šešis mitus, kuriais šventai tikint karjeros laiptais tikrai nepakilsite.
Dažniausiai ne kas nors kitas, o mes patys griauname savo karjerą
Dažniausiai ne kas nors kitas, o mes patys griauname savo karjerą / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Psichologija

1. Tobulumas lygu sėkmei

Klysti – žmogiška. Banalu iki skausmo, tačiau tai – šimtaprocentė tiesa. Jei jūsų tikslas yra tobulybė, jus visuomet lydės bjaurus graužaties jausmas, kad kažkas gal pavyko ne visai taip. Galiausiai jūs daugiau laiko sugaišite gailėdamasis praeities žingsnių nei džiaugdamasis tuo, ką jums jau pavyko pasiekti.

2. Ateitis jau yra nulemta

Per daug žmonių neracionaliai tiki, kad jiems nutiks taip, kaip lemta – pasiseks arba ne. Tačiau jūsų ateitis – jūsų rankose, o kažkokių jums nepavaldžių jėgų kaltinimas dėl nesėkmių ar dėkojimas joms sėkmės atveju prie nieko gero nepriveda.

Kartais savo rankose turėsite kozirius, o kartais – klaikias kortas. Jūsų sėkmę gyvenime lemia tai, ar esate pasirengęs dėti visas pastangas nesvarbu, ką turite rankose.

123rf nuotr./Karjera
123rf nuotr./Karjera

3. „Niekada“ nedaryk to, „visada“ daryk aną

Jeigu įstatote savo elgesį rėmus, kad kai ko niekada negalima imtis, o kai kurias užduotis vykdyti visada tik vienodai, tai yra tiesiog savęs gailėjimas.

Tai priverčia jus galvoti, kad negalite patys kontroliuoti savo veiksmų, kad negalite pakeisti situacijos. Nepasiduokite tam.

4. Sekasi tada, kai kiti man pritaria

Nepaisant to, ką žmonės galvoja apie jus vienu ar kitu momentu, viena yra visada aišku – niekada nesate toks geras ar toks blogas, kaip jums yra sakoma.

Yra beveik neįmanoma išjungti savo reakciją į kitų žmonių požiūrį į jus, tačiau į jų nuomonę galite žvelgti su skepsiu. Tuomet kad ir ką kiti apie jus begalvotų, jūsų pasitikėjimas savimi kils iš jūsų vidaus.

5. Mano praeitis lygi mano ateičiai

Pakartotinės klaidos gali sugraužti jūsų pasitikėjimą savimi ir gali tapti sunku tikėti, kad ateityje galite pasiekti geresnių rezultatų. Dažniausiai klaidos daromos, kai imamasi rizikos ir stengiamasi pasiekti tai, kas ne visai paprasta.

Atminkite, kad sėkmė glūdi jūsų sugebėjime atsitiesti po nesėkmės. Viskas, ko apskritai verta siekti, reikalaus tam tikros rizikos. Negalite leisti, kad nesėkmės sugniuždytų jūsų tikėjimą, kad galite pasiekti daugiau.

6. Mano emocijos lygu realybei

Žinoma, tai sudėtinga, tačiau į savo emocijas reikia žvelgti kiek galima objektyviau ir jas atskirti nuo įsivaizdavimų.

Jeigu to neišmoksite, jūsų emocijos iškreips tai, kaip matote realybę, o tuomet tapsite pažeidžiami neigiamoms savo paties mintims. Tai jus sulaikys nuo tikrojo potencialo panaudojimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius