-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​„airBaltic“ vadovas Martinas Gaussas pernai vidutiniškai uždirbo po 80 tūkst. eurų per mėnesį

Tam, kad rastum daugiausia Latvijoje uždirbančius vadovus, visai nebūtina dairytis į stambiausias šalies įmones. Trijų bendrovių vadovai – „airBaltic“, „Lattlecom“ ir „Reverta“ – vidutiniškai per mėnesį uždirba ne mažiau nei 18 tūkst. eurų, latvišką laidą „De facto“ cituoja naujienų portalas tvnet.lv. Daugiausia iš jų pernai uždirbo „airBaltic“ vadovas Martinas Gaussas – net 80 tūkst. eurų per mėnesį.
„airBaltic“ vadovas Martinas Gaussas
airBaltic vadovas Martinas Gaussas / airBaltic nuotr.

Labiausiai pernai augo „airBaltic“ prezidento Martino Gausso atlyginimas. Jis 2014 metais kilo 46 proc. – per mėnesį jis uždirbo vidutiniškai po 80 tūkst. eurų.

Bendrovės atstovas žiniasklaidai Janis Vanagas sako, kad vadovo atlyginimas priklauso nuo bendrovės rezultatų. Jam vadovaujant, kompanija iškopė iš daugiau nei 100 mln. eurų nuostolių ir pradėjo dirbti pelningai.

Tiesa, reikia prisiminti, kad bendrovė dirbti pelningai pradėjo dėl to, kad Latvijos vyriausybė paskolino jai daugiau nei 100 mln. eurų. Be to, įmonė vis dar uždirba mažiau nei kai kurios sektoriaus bendrovės.

Latvijos transporto ministras Anrijas Matissas pasakojo, kad M.Gausso atlyginimas skaičiuojamas remiantis ne vienu kriterijumi – ne tik bendrovės uždarbiu ar keleivių skaičiumi. Tačiau daugiau kriterijų jis neatskleidė.

„Mums buvo sunku įkalbinti jį ateiti dirbti pas mus, visi prisimename, kokių problemų tuomet turėjo „airBaltic“. Kitose oro linijų bendrovėse atlyginimai yra didesni“, – sakė ministras.

Jis pabrėžė, kad M.Gaussas turi ir kitų karjeros pasiūlymų, ir „dar klausimas, ar mes sugebėsime jį su tokia alga čia išlaikyti“.

Daug pernai uždirbo ir kiti „airBaltic“ valdybos nariai. Pavyzdžiui, Martinas Sedlackis per pusmetį gavo daugiau nei pusę milijono eurų, Vitoldas Jakovlevas – beveik 360 tūkst. eurų.

Tarp kitų daugiausia uždirbančių latvių – „Lattlecom“ vadovas Juris Gulbis su 390 tūkst. eurų per metus atlyginimu, „Reverta“ vadovė Solvita Deglava su 222 tūks. eurų, „Citadele“ banko vadovas Guntis Beliavskis su 180 tūkst. eurų alga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius