-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš „Swedbank“ vadovo pareigų pasitraukė Antanas Danys

Po 15 metų karjeros bankininkystės srityje „Swedbank“ Lietuvoje valdybos pirmininkas ir administracijos vadovas Antanas Danys nusprendė keisti veiklos pobūdį ir pradėti nuosavą verslą. Gegužės 31 d. jis palieka banko vadovo postą. Laikinai banko vadovo pareigas eis Marius Adomavičius, „Swedbank“ valdybos narys ir finansų tarnybos vadovas.
Antanas Danys
Antanas Danys / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Pastarieji penkeri metai bankams ir kitiems finansų sektoriaus dalyviams buvo išbandymų metas. Didžiuojuosi turėjęs galimybę būti puikios profesionalų komandos dalimi ir šiuo įdomiu laikotarpiu vadovauti bankui. Šiuo metu jaučiuosi subrendęs imtis naujos veiklos – realizuoti kurį laiką brandintas verslo idėjas,“ – pranešime spaudai cituojamas Antanas Danys. 

Pasak „Swedbank“ Baltijos bankininkystės vadovės Birgitte Bonnesen, Antanas Danys palieka ryškų pėdsaką „Swedbank“ istorijoje. „Nuosekliai kopęs karjeros laiptais Antanas prie banko vairo stojo sunkmečio išvakarėse. Pasitelkęs sukauptą patirtį ir būdamas sumanus komandos vedlys jis sugebėjo užtikrinti „Swedbank“ lyderystę Lietuvos bankų rinkoje. Viso „Swedbank“ vardu galiu teigti, kad tai mes itin vertiname ir už tai esame labai dėkingi. Esu tikra, kad Antano, kaip aukščiausio lygio verslo lyderio, vardą girdėsime ir ateityje, – teigia B. Bonnesen. – Antanas palieka stiprią vadovų komandą, kuriai laikinai vadovaus Marius Adomavičius. Tuo tarpu sutelksime dėmesį į naujo „Swedbank“ vadovo Lietuvoje paieškas.“

Finansų sektoriuje Antanas Danys karjerą pradėjo „Hansa lizinge“ 1998 metais, ten ėjo finansų direktoriaus pareigas. Vėliau tuometiniame „Hansabanke“ vadovavo Elektroninių kanalų padaliniui, buvo Finansų tarnybos, Mažmeninės bankininkystės vadovas. Nuo 2004 m. A. Danys buvo „Hansabanko“ valdybos pirmininko pavaduotojas, o 2008 m. tapo valdybos pirmininku ir administracijos vadovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius