-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vinted“ atleidžia 35 darbuotojus, bankrutuojanti „Dvarčionių keramika“ – 25

Buvusi keraminių plytelių gamintoja „Dvarčionių keramikos“ dėl bankroto atleidžia 25 darbuotojus, o dalį veiklos į Vokietiją iškelianti drabužių mainų ir prekybos platforma „Vinted“ – 35 darbuotojus.
„Vinted“ biuras
„Vinted“ biuras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos darbo birža (LDB) BNS informavo, kad Vilniaus teritorinė darbo birža spalį gavo „Dvarčionių keramikos“ ir „Vinted“ pranešimus apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus.

Lietuvos apeliacinis teismas rugsėjo pabaigoje konstatavo, kad „Dvarčionių keramika“ yra nemoki ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo nutartį iškelti bendrovei bankroto bylą.

15min spalio pradžioje pirmieji rašė, kad „Vinted“ dalį veiklos iškelia į Vokietiją ir Vilniuje numato atleisti apie 20 proc. darbuotojų.

Praeitą mėnesį Vilniaus teritorinė darbo birža taip pat gavo bankrutuojančios pastatų valymo ir administravimo bendrovės „Gattix“ pranešimą apie ketinimą atleisti 73 darbuotojus.

Kaune veikianti konditerinių gaminių gamybos ir prekybos įmonė „Alkava“ dėl bankroto numato atleisti 45 darbuotojus, o Alytaus metalo gaminių apdirbimo įmonė „Enermegos metalo gaminiai“ taip pat dėl bankroto – 14 darbuotojų.

LDB šiemet iš viso gavo 37 pranešimus apie numatomą 1949 darbuotojų atleidimą – pernai sausį-spalį gautas 31 pranešimas apie numatomą 1219 darbuotojų atleidimą. Vien tik spalį gauti 5 pranešimai ir įspėti 192 darbuotojai (pernai spalį – 2 pranešimai ir įspėti 142 darbuotojai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius