Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eurokomisarė Androulla Vassiliou: paradoksalu, kad esant dideliam jaunimo nedarbui Europoje yra 1,5 mln. laisvų darbo vietų

Už švietimą, kultūrą, daugiakalbystę, jaunimą ir sportą atsakinga Europos Komisijos (EK) narė Androulla Vassiliou sveikina Lietuvos poziciją pirmininkaujant Europos Sąjungos Tarybai jaunimo nedarbą įvardyti viena svarbiausių problemų.
Ekonomistai teigia, kad valdžia veja žmones iš Darbo biržos, tačiau sutinka, kad nekvalifikuotiems bedarbiams kartais labiau apsimoka poilsiauti, o ne eiti dirbti.
Nedarbas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmadienį Vilniuje viešinti eurokomisarė jaunimo nedarbo problemas, verslo ir akademinio pasaulio bendradarbiavimo galimybes bei kitus klausimus aptarė su Seimo komitetų atstovais.

„Ypač džiaugiuosi šiuos klausimus galėjusi aptarti su Seimo atstovais, dialogas patvirtino Lietuvos ir Lietuvos pirmininkavimo įsipareigojimą minimus klausimus į darbotvarkę įtraukti prioriteto tvarka“, – Seime pirmadienį per spaudos konferenciją sakė A.Vassiliou.

Eurokomisarė pateikė statistiką, kad šiuo metu apie 14 mln. jaunuolių nuo 15 metų nei dirba, nei mokosi. Eurokomisarė taip pat paradoksalia vadino situaciją, jog esant dideliam nedarbui tuo pačiu Europos Sąjungoje yra apie 1,5 mln. laisvų darbo vietų.

Pasak komisarės, tokie duomenys rodo, kad mokslą baigiantys jaunuoliai nėra parengti darbo rinkai.

„Mes taip pat turime problemą dėl gebėjimų neatitikimo, nepaisant didelio nedarbo lygio, Europoje yra apie 1,5 mln. laisvų darbo vietų“, – per spaudos konferenciją pabrėžė EK atstovė.

Jos teigimu, šią problemą spręsti turėtų kartu imtis aukštosios mokyklos bei verslas.

„Nepriimtina turėti 1,5 mln. laisvų darbo vietų, tai reiškia, kad mes nesuteikiame jauniems žmonėms gebėjimų, kurių reikia darbo rinkai“, – kalbėjo A.Vassiliou.

Lietuvoje šiuo metu jaunimo iki 25 metų nedarbo lygis siekia 20,3 procento, ES vidurkis – per 23 procento. Tikimasi, kad situaciją keisis įgyvendinus Europos Sąjungos inicijuotas jaunimo garantijas ir pameistrystės programas, sudarant sąlygas jaunimui įsidarbinti arba susikurti darbo vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius