-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Žalaitė nebevadovauja „Baltpool“, įsidarbino „Danske bank“ paslaugų centre

Biokuro biržai „Baltpool“ laikinai vadovauja biržos Teisės departamento vadovas Andrius Smaliukas, kuris pakeitė ketverius metus biržai vadovavusią Laurą Žalaitę. Ji nuo gegužės 23 dienos dirba finansų grupės „Danske Bank“ informacinių technologijų (IT) paslaugų centre Vilniuje.
„Baltpool“  generalinė direktorė Laura Žalaitė
Laura Žalaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 BALTPOOL, UAB

„Ateidama į „Baltpool“, turėjau užduotį sukurti biokuro biržą Lietuvoje. Šis projektas buvo sėkmingai įgyvendintas ir biokuro birža jau efektyviai veikia, praėjusiais metais jos apyvarta beveik pasiekė 40 mln. eurų. Nusprendžiau, kad esu pilnai įgyvendinusi savo tikslus šioje įmonėje ir ieškau naujų iššūkių“, – BNS sakė L.Žalaitė.

Ji pridūrė, kad toliau eis „Baltpool“ valdybos narės pareigas.

„Artimiausiu metu, siekiant užtikrinti veiklos tęstinumą ir taip pat išnaudoti sukauptą patirtį, liksiu „Baltpool“ valdyboje tol, kol matysime, kad tai yra būtina, siekiant užtikrinti efektyvią įmonės veiklą“, – teigė L.Žalaitė.

Registrų centro duomenimis, L.Žalaitė „Baltpool“ vadovės pareigas paliko gegužės 23 dieną. Biržai ji vadovavo nuo 2012 metų rugpjūčio, iki tol dirbo investicijų banko „Finasta“ Kapitalo rinkų departamento direktore.

Valstybės valdomos naftosproduktų krovos bendrovės „Klaipėdos nafta“, kurios vadovas Mantas Bartuška yra „Baltpool“ valdybos pirmininkas, atstovė spaudai Indrė Milinienė BNS sakė, kad šiuo metu „Baltpool“ valdyba sprendžia, kaip ir kada bus ieškoma naujo biržos vadovo.

2009 metais įsteigta „Baltpool“ valdo biokuro prekybos biržą, administruoja viešuosius interesus atitinkančias paslaugas (VIAP). 66 proc. biržos akcijų valdo elektros ir dujų perdavimo bendroves valdanti įmonė „Epso-G“, o 33 proc. – „Klaipėdos nafta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius