-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijai atstovaujantis Europos centrinio banko tarybos narys traukiasi iš pareigų

Europos Centrinio Banko (ECB) valdančiosios tarybos narys Joergas Asmussenas traukiasi iš šių pareigų, pranešė ECB. Ekspertai mano, kad pasitraukus J. Asmussenui įtikinti Vokietiją pritarti itin skatinamajai ECB politikai gali būti sunkiau.
Europos centrinis bankas
Vokietijai atstovaujantis Europos centrinio banko tarybos narys traukiasi iš pareigų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

ECB valdančiojoje taryboje jis dirbo nuo 2012 metų sausio ir jo kadencija turėjo baigtis tik 2019 metais.

47 metų J. Asmussenas paaiškino, kad iš ECB traukiasi dėl asmeninių priežasčių – šiuo metu jis dirba Frankfurte, tuo tarpu du jo maži vaikai gyvena Berlyne.

„Kitų priežasčių tokiam sprendimui nėra“, – pareiškė jis.

Pasitraukęs iš ECB, J. Asmussenas eis Darbo ir socialinių reikalų ministerijos valstybės sekretoriaus pareigas.

J. Asmussenas yra jau trečiasis per mažiau nei trejus metus Vokietijos atstovas, atsisakęs darbo ECB, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.

Jo pirmtakas Juergenas Starkas iš ECB pasitraukė 2011 metų pabaigoje, nes nepritarė ECB sprendimui imtis Ispanijos, Italijos ir kitų probleminių euro zonos šalių obligacijų pirkimo.

Buvęs Vokietijos centrinio banko vadovas Axelis Weberis, kuris taip pat nepritarė obligacijų pirkimui, iš ECB taip pat pasitraukė 2011 metais.

„Joergas Asmussenas per pastaruosius dvejus metus labai padėjo formuojant pinigų ir kreditavimo politiką“, – pareiškė ECB vadovas Mario Draghi. „Man asmeniškai jo trūks.“

Ekspertai mano, kad pasitraukus J. Asmussenui įtikinti Vokietiją pritarti itin skatinamajai ECB politikai gali būti sunkiau.

J. Asmussenas balsavo prieš ECB bazinės palūkanų normos sumažinimą šių metų gegužę ir lapkritį. Tačiau jis pritarė pasiūlymui suteikti bankams ilgalaikes paskolas, taip pat valstybės obligacijų išpirkimo programai (OMT), apie kurią M. Draghis pranešė 2012 metų rugsėjį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius