Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nuo 2013 metų atnaujinta daugiau nei 1200 daugiabučių

Naujausiais duomenimis, nuo 2013 m. iki šios dienos atnaujintas 1251 daugiabutis, o metams baigiantis šis skaičius kas savaitę pasipildo maždaug dviem dešimtimis įgyvendintų projektų, rašoma Aplinkos ministerijos pranešime spaudai. Dabar mūsų šalyje vykdomi 677 daugiabučių atnaujinimo projektai, kurių nemaža dalis pretenduoja į 40 proc. valstybės paramą.
Renovuojamas daugiabutis Kaune
Renovuojamas daugiabutis Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Daugiabutis

40 proc. dydžio valstybės parama galioja iki š. m. gruodžio 31 d., jei projekto statybos rangos darbai buvo nupirkti iki 2015 m. kovo 31 d. Tie daugiabučių namų atnaujinimo projektai, kurie iki šių metų pabaigos neturės statybos užbaigimo akto, pretenduos į 35 proc. paramą, kuri bus teikiama iki 2017 m. gruodžio 31 d.

Valstybės paramos teikimo galimybės yra ribotos, o apie tai, kad parama bus mažinama, Aplinkos ministerija skelbė nuolat nuo 2013 m.

Aplinkos ministerija primena, projekto įgyvendinimo terminas skaičiuojamas nuo investicijų plano patvirtinimo dienos iki statybos užbaigimo akto surašymo dienos, todėl siekiant gauti 40 proc. valstybės paramą, iki š. m. gruodžio 31 d. turi būti išrašytas atnaujinto daugiabučio namo statybos užbaigimo aktas, o ne tik kreiptasi dėl jo išrašymo į Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos padalinį prie Aplinkos ministerijos. Tuo tarpu prašymus dėl 40 proc. valstybės paramos suteikimo galima teikti ir vėliau, t. y. 2017 m., jeigu projektas bus įgyvendintas laiku – iki šių metų gruodžio 31 d.

Gyventojai taip pat raginami atkreipti dėmesį, kad 35 proc. valstybės parama galios iki 2017 m. gruodžio 31 d., vėliau ji mažės dar 5 proc., o 30 proc. paramos dydis galios iki 2020 m. pabaigos. Asmenims, turintiems teisę į kompensaciją už šildymą, valstybė ir toliau teiks 100 proc. paramą – kompensuos paskolą ir palūkanas, techninės priežiūros, projekto parengimo ir įgyvendinimo išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius