-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per mėnesį statybos brango 1,1 proc.

2014 m. birželio mėn., palyginti su gegužės mėn., statybos sąnaudų elementų kainos padidėjo 1,1 procento, praneša Lietuvos statistikos departamentas. Šiam pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 3,2 procento padidėjęs darbo užmokestis ir 0,3 procento – statybinių medžiagų ir gaminių kainos. Mašinų ir mechanizmų eksploatavimo darbo valandos kaina beveik nepasikeitė.
Statybininkai
Statybininkai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Statybos

2014 m. birželio mėn., palyginti su gegužės mėn., statybos sąnaudų elementų kainos padidėjo 1,1 procento, praneša Lietuvos statistikos departamentas. Šiam pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 3,2 procento padidėjęs darbo užmokestis ir 0,3 procento – statybinių medžiagų ir gaminių kainos. Mašinų ir mechanizmų eksploatavimo darbo valandos kaina beveik nepasikeitė. 

Iš statybinių medžiagų ir gaminių per mėnesį labiausiai pabrango vamzdžiai – 1,6 procento, betonas ir mišiniai – 0,4, betono ir gelžbetonio gaminiai – 0,3, metalo gaminiai – 0,1 procento, o atpigo izoliacinės medžiagos – 0,4, elektrotechninės ir bendrosios statybinės medžiagos – po 0,3, apdailos medžiagos – 0,2, santechninės medžiagos ir medžio gaminiai – po 0,1 procento.

Iš statinių per mėnesį daugiausia pabrango nuotekų šalinimo tinklų statyba – 1,7 procento, ir gyvenamųjų pastatų statyba – 1,2 procento. Pastatų remontas pabrango 1,4 procento.

Kelių ir gatvių statyba per metus pabrango daugiausia – 2,6 procento. Gyvenamųjų pastatų statyba ir pastatų remontas pabrango po 2,4 procento.

Per metus (2014 m. birželio mėn., palyginti su 2013 m. birželio mėn.) statybos sąnaudų elementų kainos padidėjo 1,9 procento. Tai lėmė 4,7 procento padidėjęs darbo užmokestis, 1,1 – statybos mašinų ir mechanizmų eksploatavimo darbo valandos kaina, 0,8 procento – statybinių medžiagų ir gaminių kainos.

Iš statybinių medžiagų ir gaminių per metus labiausiai pabrango betono ir gelžbetonio gaminiai – 3,9 procento, medžio gaminiai – 3,8, betonas ir mišiniai – 2,6, bendrosios statybinės medžiagos – 1,7, santechninės medžiagos – 1,5, ir metalo gaminiai – 0,4 procento, o atpigo apdailos medžiagos – 1,4 procento, vamzdžiai – 1,2, ir izoliacinės medžiagos – 0,9 procento.

Kelių ir gatvių statyba per metus pabrango daugiausia – 2,6 procento. Gyvenamųjų pastatų statyba ir pastatų remontas pabrango po 2,4 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius