-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietoje pastato-vaiduoklio Konstitucijos prospekte iškilsiantis „Quadrum“ verslo centras pirmasis Lietuvoje turės geoterminį šildymą

Praėjus beveik pusantrų metų nuo to laiko, kai buvo nugriautas dvidešimtmetį dešiniajame sostinės Neries krante stovėjęs apleistas pastatas, trečiadienį šioje vietoje buvo įkasta simbolinė kapsulė, bylojanti apie geoterminį šildymą turėsiančio „Quadrum“ verslo centro statybos darbų pradžią.
„Quadrum“ statybų aikštelėje įkasta simbolinė kapsulė
„Quadrum“ statybų aikštelėje įkasta simbolinė kapsulė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tikimasi, kad per artimiausius kelerius metus dešinioji Neries pusė gali tapti didžiausia statybų aikštele Baltijos šalyse.

Investicijos į dešiniajame Neries krante tvarkomus 9 investicinius objektus siekia 500 mln. litų.

Geoterminis šildymas padės sutaupyti

Į „Quadrum“ verslo centro, kuriame įsikurs DNB banko būstinė,  statybas iš viso investuota 260 mln. litų, o pirmasis pastatas iš trijų bus baigtas 2015 metais. Bendras verslo patalpų plotas – 70 tūkst. kvadratinių metrų.

Pirmą kartą Lietuvoje verslo centrui šildyti bus panaudota geoterminė energija.

„Pradėdami verslo centro statybos darbus, geoterminio šildymo sistemą akcentuojame neatsitiktinai. Tai yra vienas svarbesnių novatoriškų techninių sprendimų įgyvendinant „Quadrum“ darnios plėtros principus. Toks šildymo variantas leis ne tik tausoti aplinką, bet ir sumažinti šilumos kainą, o tai suteiks pridėtinės vertės verslo centro nuomininkams“, – statybų aikštelėje Konstitucijos pr. 21 vykusioje „Quadrum“ statybų pradžios ceremonijoje pažymėjo projektą įgyvendinančios bendrovės „Schage“ direktorius Kjetilis T. Hanssenas.

Jo teigimu, paskaičiuota, kad geoterminio šildymo sistema kasmet leis sutaupyti apie 70 tūkst. Lt verslo centro patalpų šildymui ir vėsinimui. Kiek investuota į geoterminį šildymą, bendrovės atstovai neatskleidė.

Žada naują miesto centrą

„Šis projektas ir visi kiti, kurie vyksta dešiniajame Neries krante – naujajame Vilniaus miesto centre – ir vėl šią vietą padarys didžiausia Baltijos šalyse statybų aikštele“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas. Pasak jo, investicijos į dešiniajame Neries krante tvarkomus 9 investicinius objektus siekia 500 mln. litų. Vilniaus miesto savivaldybė čia į infrastruktūrą žada investuoti 100 mln. litų

Esą dešinysis Neries krantas iki krizės buvo didžiausia statybų aikštelė Baltijos regione, čia investuota 800 mln. litų.

Tikimasi, kad baigus verslo centro statybas verslo centre bus sukurta 4 tūkst. darbo vietų.

Bendra investicijų į šį projektą vertė siekia 260 mln. Lt. 190 mln. litų paskolą verslo centrui suteikė DNB bankas, kuriame įsikurs banko būstinė.

Trijuose pastatuose planuojama įrengti 700 vietų požeminį garažą, paslaugų zoną apsipirkimui, biurus su konferencijų salėmis, restoranais, poilsio zonomis, apželdintu kiemu ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius