Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Interjero architektai: medis visada bus madingas

Nors kai kuriems medis asocijuojasi su tėvų namais gimtinėje, tačiau ir XXI amžiuje jis išlieka populiarus. Architektų manymu, vis dar nėra populiaresnės medžiagos, kuri galėtų pakeisti medį.
Medis interjere
Medis interjere / „Domus galerija” nuotr.

„Tai amžina, gyva materija, kuri interjerą papildo šiltais ir jaukiais tonais. Metalas ar plastikas niekada nepakeis medžio”, – sako architektė Renata Pavtel.

Anot jos, medis yra labai lankstus ir pritaikomas kiekviename interjere: tiek apdailos elementuose, tiek balduose. Dažniausiai ši medžiaga naudojama grindiniui ir baldų detalėms. Medis dažnai naudojamas ir virtuvėje – valgomasis stalas su medinėmis kėdėmis jaukiai nuteikia šeimos pietums.

Medis šiuolaikiniame interjere

Kalbant apie mados naujoves, R.Pavtel išskiria skirtingų medžiagų jungimą. Šiuo metu labai madinga derinti medį su plastiku ar metalu. Dažniausiai jos yra kombinuojamos, renkantis valgomojo ir svetainės baldus – kėdutes, kavos staliukus

Architektė pabrėžia, kad medžio derinimo taisyklių nėra. Lyderiu yra

laikomas ąžuolas, tačiau tiek interjero dizaineriai, tiek baldų gamintojai ieško skirtingų, netikėtų ir stilingų medžio kombinacijų. Viena iš jų – ąžuolo ir riešuto derinimas, taip pat populiarus yra ryškiomis spalvomis dažytas medis.

„Svarbiausia, dažai neturi užgožti pačios medžiagos tekstūros. Kalbant apie minimalizmą, dažniausiai yra naudojama juoda spalva, kuri medienai priduoda modernumo, o pačiam baldui – grakštumo“, – sako architektė.

Anot jos, medis puikiai įsilieja tiek klasikiniame, tiek moderniame interjere. Patį stilių galima pabrėžti pasirenkant tam tikrą sofos modelį, jos audinį, staliuko tipą bei kitus elementus, kurie sukuria norimą vidaus dizainą ar užuominą į jį.

„Skirtinguose interjeruose skirtingai galima sudėti taškus ant i. Viskas priklauso nuo to, kokios medžiagos, spalvos vyrauja būste. Kuriant neutralių spalvų dizainą, pagyvinti jį galima naudojant ryškias detales – dažytą medį. Pavyzdžiui, pasirenkant spalvotas medines valgomojo kėdes ar kavos staliukus“, – pataria architektė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius