-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užduotis interjero dizainerėms: sukurti didesnės erdvės pojūtį

Šį 94 kv. metrų ploto butą Vilniaus mikrorajone Naujamiestyje interjero dizainerės kūrė nuo nulio. Čia nebuvo nei išvedžiotų komunikacijų, nei elektros instaliacijų ar pertvarų. Būsto savininkai prašė kuo funkcionaliau išnaudoti esamą erdvę, suformuoti patogią, jaukią poilsio zoną svetainėje ir palikti medinius balkius lubose.
Buto Vilniaus Naujamiesčio mikrorajone interjeras
Buto Vilniaus Naujamiesčio mikrorajone interjeras / Rasos Kuzmauskaitės nuotr.

Projekto autorės – interjero dizainerės Miglė Paškevičienė ir Milda Saladūnaitė siekė išlaikyti formos griežtumą, pabrėžti liniją, vizualiai neužkrauti erdvės. Itin svarbus buvo patogaus susisiekimo motyvas. Siekta suderinti modernias formas su gamtos spalvomis, medžiagomis. Norėta klientams pasiūlyti ir padėti įsirengti jaukius, tačiau spalviškai nenusaldintus namus.

Svetainė per du aukštus sukuria erdvės pojūtį. Interjero dizainerės norėjo pabrėžti patalpos aukštį, todėl pasiūlytas aukštesnis krosnelės kaminas. Atsisakyta kabinti šviestuvus lubose, bet pasirinkti laužytų formų akcentiniai sieniniai šviestuvai.

Rasos Kuzmauskaitės nuotr./Buto Vilniaus Naujamiesčio mikrorajone interjeras
Rasos Kuzmauskaitės nuotr./Buto Vilniaus Naujamiesčio mikrorajone interjeras

Vienas pagrindinių akcentų visame interjere – laiptai. Jie kartu yra ir funkcionalus baldas su eile stalčių pirmojoje pakopoje. Baldas taip pat naudojamas kaip vieta prisėsti. Gaivos ir atsvaros tamsiai medienai suteikia projektuotas pakabinamas baltas svetainės baldas su veidrodžių kompozicija.

Virtuvės ir valgomojo zonos suprojektuotos taip, kad būtų maksimaliai išnaudotos erdvės tiek maisto gaminimui, tiek bendravimui. Valgomojo zonoje numatyta vieta prisėsti, tačiau zoną galima išnaudoti dekoravimui, didesnių daiktų eksponavimui. Paliktoms antresolėms naudojamos medinės sijos. Joms parinkta identiška tamsioms medžio faneruote dengtoms lentynoms spalva.

​​Rasos Kuzmauskaitės nuotr./Buto Vilniaus Naujamiesčio mikrorajone interjeras
Rasos Kuzmauskaitės nuotr./Buto Vilniaus Naujamiesčio mikrorajone interjeras

Miegamasis įrengtas antrame aukšte. Dėl mažo patalpos aukštingumo lova yra nestandartinio aukščio, čiužinį įleidžiant į lovos bazės apačią. Atsisakyta spalvinio kontrasto motyvo atsižvelgiant į dramatišką formų žaismą.

Ypatingo dėmesio pareikalavo antro aukšto vonios kambarys. Nedidelėje laužytų formų erdvėje dizainerės siekė sutalpinti visą reikalingą sanitarinę įrangą ir skalbimo mašiną. Norėta išlaikyti vieningą švaros, gaivos ir medžiagiškumo kontrastą, todėl pasiūlyta parketlenčių grindinė danga ir alyvuota faneruote dengtas minimalistinis vonios baldas. Dekorinių plytelių raštas atkartoja sienų lūžio kampą. Bazinis plytelių veidrodiškumas atspindi natūralią šviesą, vizualiai praplečia, padidina erdvę.

Šiame interjere parinktas neutralus, ramus, gamtos spalvų koloritas. Vyrauja lengva alyvuogių spalva, kuri persipina su kakavine, balta, pilka spalvomis. Medžiagiškumu ir koloritu siekta ne šokiruoti, o prisijaukinti ateinančius gyventi žmones. Spalvinę gamą papildo dviejų atspalvių alyvuota ąžuolo mediena. Tamsioji – kaip atsvara šviesesnėms spalvoms ir kartu papildymas juodos spalvos interjero elementams ir dekorui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius