-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konstitucijos prospekte – dar viena Mindaugo Marcinkevičiaus iš dalies valdomos bendrovės investicija

Tai, kas nepavyko verslininkui Laimučiui Pinkevičiui, turėtų pavykti kitam investuotojui – buvusiam „VP dešimtuko“ nariui Mindaugui Marcinkevičiui. Jo iš dalies valdomos bendrovės investicinis fondas įsigijo sklypus prestižinėje Vilniaus vietoje, kurią anksčiau turėjo L.Pinkevičius. Pastarasis čia norėjo statyti biurų pastatus.   
Sklypas šalia Konstitucijos prospekto
Sklypas šalia Konstitucijos prospekto / A.Primost/15min nuotr.

Prieš pat ekonominę krizę, 2008 metais, verslininkas L.Pinkevičius įsigijo sklypą Vilniuje, šalia „Forum Palace“, kur ketino statyti biurų kompleksą. Tačiau idėjai nebuvo lemta išsipildyti – bendrovė bankrutavo, o verslininkas susidūrė su rimtomis finansinėmis problemomis.

Tačiau biurų kompleksas šioje vietoje vis tiek iškils. 15min žiniomis, čia, šalia Konstitucijos prospekto, sklypą neseniai įsigijo verslininko M.Marcinkevičiaus iš dalies valdoma bendrovė „Lords LB Asset Management“. Pastaroji valdo investicinius fondus.

Tai jau bus trečia bendrovės investicija į Konstitucijos prospekto biurų projektus. Prospekte jau stovi biurų pastatas K29, o dar vienas suprojektuotas šalia „Radisson“ viešbučio.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mindaugas Marcinkevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mindaugas Marcinkevičius

15min žiniomis, šalia Upės gatvės, prie „Forum Palace“, jau suformuoti du sklypai. Tačiau projektai dar nėra sukurti, tad sunku pasakyti, kaip atrodys biurų kompleksas. Tai kone vienintelė likusi laisva vieta statyboms šalia Konstitucijos prospekto.

Viename sklypų dabar stovi mūrinis pastatas užkaltais langais. Bet čia pat yra ir gyvenama bei tvarkoma sodyba. Šalia biurų pastatų turtingo Konstitucijos prospekto tai dar viena vieta atsirasti biurų pastatams arba dangoraižiams. Tiesa, eismo intensyvumas dėl to gali dar labiau padidėti.

„Lords LB Asset Management“ fondų valdytojas Marius Žemaitis 15min patvirtino, kad fondas įsigijo 0,6342 ha ploto sklypus bei vieną pastatą Vilniuje, Gedimino Baravyko gatvėje.

A.Primost/15min nuotr./Sklypas šalia Konstitucijos prospekto
A.Primost/15min nuotr./Sklypas šalia Konstitucijos prospekto

Tačiau sandorio suma neatskleidžiama.

Sklypą įsigijo investicijų valdymo įmonės „Lords LB Asset Management“ valdomo uždaro tipo nekilnojamojo turto investicinio fondo „Lords LB Special Fund II“ dukterinė bendrovė „NT taškas“.

M.Žemaitis neslėpė, kad įsigytame sklype bus statomas biurų pastatas.

„Atsižvelgiant į fondo strategiją, šioje teritorijoje ketiname vystyti A klasės verslo biurų centrą“, – patvirtino M.Žemaitis.

Beje, šiuose sklypuose prieš keletą metų biurų pastatą ketino statyti verslininko L.Pinkevičiaus valdyta bendrovė „Upės centras“.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Laimutis Pinkevičius
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Laimutis Pinkevičius

Ši bendrovė 2008 m., kartu su kitomis L.Pinkevičiaus įmonėmis, iš banko „Snoras“ pasiskolino per 31 mln. litų, bet pinigų taip ir negrąžino.

Pinigai, beje, buvo panaudoti pirkti sklypą Vilniuje, tarp „Forume Palace” ir Nacionalinės dailės galerijos. Tačiau bankrutavo ir statybos įmonės, ir bankas. O sklypas šiais metais galiausiai atiteko „Lords LB Asset Management“.

Bendrovės atstovai patvirtino, kad sklypas įsigytas iš „Upės centro“.

Tai ne pirmasis buvusio „VP dešimtuko“ nario M.Marcinkevičiaus verslo projektas Konstitucijos prospekte. Prie pat viešbučio „Radisson“ bus statomas dangoraižis, kurį suprojektavo vienas žinomiausių pasaulio architektų Danielis Libeskindas.

„Lords LB Asset Management“ akcininkai yra trys asmenys ir jų valdomos įmonės: 47% akcijų priklauso verslininkui Mindaugui Marcinkevičiui, 44% – verslininkui Andriui Stonkui ir 9% – teisininkui Antanui Vainauskui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius