-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už 85 mln. JAV dolerių parduodamas rusų milijardieriaus namas Amerikoje

Jungtinėse Amerikos valstijose, Niujorke, Long Ailande, parduodamas namas, kuris kadaise priklausė rusų milijardieriui Tamirui Sapirui. Už įspūdingą 18 tūkst. kv. m vilą ir 3,2 ha ploto sklypą prašoma 85 mln. JAV dolerių, skelbia „Business Insider“.
Parduodamas rusų milijardieriaus namas Amerikoje
Parduodamas rusų milijardieriaus namas Amerikoje / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Pirmasis, didysis, vilos namas statytas 1928 m. Ilgainiui buvo pastatyti dar du svečių namai, kurie bendrą plotą padidino iki 18 tūkst. kv. m.

Pagrindiniame name yra pokylių salė, kirpykla, vyno rūsys, spa, sporto salė, pirtys, baseinas, net dviejų aukštų lėlių namelis. Kituose pastatuose yra boulingas, kazino kambarys ir šaudykla.

Taip pat vilai priklauso privati prieplauka, kurioje galima laikyti 70 metrų ilgio jachtą.

Anksčiau nuosavybė priklausė imigrantui Tamirui Sapirui, kuris mirė 2014 metais. Dabartinis savininkas neatskleidžiamas, tačiau žinoma, kad jis vilą nusipirko 2013 metais už 15,85 mln. JAV dolerių. Deja, šiuose „rūmuose“ taip ir negyveno.

Užpernai namas buvo parduodamas už 100 mln. JAV dolerių. Niekas šia prabangia vila tuomet taip ir nesusidomėjo, todėl kaina buvo sumažinta ir paskelbtas naujas pardavimas.

Tamiras Sapiras gimė 1947 m. Tbilisyje, Gruzijos žydų šeimoje. 1973 m. jis kartu su šeima emigravo į Izraelį, kur pasikeitė savo vardą iš Temuro Sepiashvilio. Vėliau emigravo į JAV, o anglų kalbos išmoko dirbdamas taksistu. Kartu su kitu rusų imigrantu Samu Kislinu atidarė elektronikos parduotuvę.

Šiek tiek prasimušęs, T.Sapiras pradėjo prekiauti rusiškais naftos produktais, kuriuos parduodavo Amerikos kompanijoms. Nuo 1990-ųjų savo turtus jis pradėjo investuoti į Manhatano nekilnojamąjį turtą, o 2002 metais užsidirbo pirmąjį savo milijardą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius