Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ Vilniuje atidarė savo centrą

​Trečiadienį Vilniuje atidarytas kompanijos „Uber“ inžinerijos centras bei  pavėžėjimo paslaugų palaikymo padalinys. Biure, kuris įsikūrė verslo centre „3 burės“, šiuo metu dirbs daugiau nei 20 darbuotojų.
„Uber“ biuro atidarymas
„Uber“ biuro atidarymas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Planuojama, kad iki metų pabaigos jų skaičius padvigubės. Sostinėje įsikūręs „Uber“ padalinys yra antras Europoje. Jame kuriamos, plėtojamos ir palaikomos skaitmeninės technologijos, leidžiančios veikti „Uber“ programėlei, naudojamai 70-yje valstybių ir daugiau kaip 400-uose miestų visame pasaulyje.

„Džiaugiuosi, kad „Uber“ net tik rekordiškai greitai pradėjo veiklą Vilniuje, bet nusprendė čia įkurti savo biurą. Miestui tai labai daug reiškia – bus kuriamos naujos darbo vietos, plečiamos kokybiškos tarptautinės kompanijos paslaugos. Nuolat siekiame tapti greičiausiu ir atviriausiu miestu, tad džiugu, kai iškeltos ambicijos bei įdirbis jau duoda rezultatų“, – sakė sostinės meras Remigijus Šimašius, dalyvavęs „Uber“ biuro atidaryme.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytautas Černiauskas ir Remigijus Šimašius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytautas Černiauskas ir Remigijus Šimašius

Naujasis bendrovės biuras įsikūrė sostinės verslo centre „3 burės“. Čia veikiantis „Uber“ inžinerijos centras yra vienas iš keturių Europoje ir vienas iš dešimties centrų pasaulyje, kur kuriamos, plėtojamos ir palaikomos skaitmeninės technologijos, leidžiančios naudotis „Uber“ programėle bei pavėžėjimo paslaugomis.

Balandžio mėnesį Vilniaus meras Remigijus Šimašius lankėsi kompanijos „Uber“ biure Amsterdame, kur susitiko su įmonės veiklos vadovu Pierre'u-Dimitri Gore-Coty, su kuriuo aptarė galimybes geriau išnaudoti Vilniaus potencialą.

Meras pakvietė Vilniuje testuoti naujas kompanijos paslaugas, taip pat atkreipė dėmesį į galimybes į Vilnių perkelti kitus padalinius, akcentuodamas gerą mieste įsikūrusių specialistų potencialą ekonomikos, teisės ar kūrybinėse srityse.

JAV San Franciske veiklą pradėjusi bendrovė „Uber“ kuria ir prižiūri programėlę, kuri leidžia išsikviesti laisvai samdomą vairuotoją su jo asmeniniu automobiliu. Be sostinėje įsikūrusio inžinierių centro, nuo 2015 metų lapkričio „Uber“ Vilniuje vysto pilotinę „uberX“ pavėžėjimo paslaugą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius