Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plungėje iškils sporto ir sveikatingumo kompleksas už 5,8 mln. eurų

Kitų metų pavasarį Plungėje, Mendeno gatvėje, prasidės universalaus sporto ir sveikatingumo komplekso statybos darbai. Objektas turėtų iškilti iki 2018 metų pabaigos.
Plungėje bus statomas sporto ir sveikatingumo kompleksas
Plungėje bus statomas sporto ir sveikatingumo kompleksas / Plungės rajono savivaldybės vizualizacija

Plungės rajono mero Audriaus Klišonio teigimu, spalio 27 dieną turėtų paaiškėti, kuri įmonė projektuos ir statys objektą. Iš viso į kompleksą planuojama investuoti apie 5,8 mln. eurų.

Tikinama, kad universalus sporto ir sveikatingumo kompleksas užims apie 3,4 tūkst. kv. metrų plotą, bendras dviejų aukštų projektuojamų patalpų plotas – apie 4,4 kv. metrų. Vienu metu komplekse tilps iki 1,1 tūkst žmonių: 900 žiūrovų, 190 sportuojančiųjų ir 10 personalo.

Prieš pagrindinį įėjimą į kompleksą suprojektuota reprezentacinė erdvė ir aikštė su suoliukais, šviestuvais, dekoratyviniais medžiais. Taip pat numatyta įrengti ne mažiau kaip 150 automobilių ir 3 autobusų stovėjimo vietų aikštelę.

Pastato rūsyje bus įrengtas baseino techninės patalpos ir įranga, taip pat vyrų ir moterų sanitariniai mazgai, valymo ir inventoriaus patalpos, šilumos punkto patalpos, vieta kolektoriui ir kitai inžinerinei įrangai.

Plungės rajono savivaldybės vizualizacija/Plungėje bus statomas sporto ir sveikatingumo kompleksas
Plungės rajono savivaldybės vizualizacija/Plungėje bus statomas sporto ir sveikatingumo kompleksas

Pirmame aukšte planuojama įrengti universalią sporto salę ir baseiną. Pagrindinėje sporto salės patalpoje bus dvi krepšinio aikštelės. Esant poreikiui, skersai jų išskleidus automatines teleskopines žiūrovų tribūnas, bus suformuota aikštelė.

Sporto salės erdvė bus dviejų lygių. Pirmame lygyje bus pagrindinė sporto salės patalpa su 580 vietų automatinėmis žiūrovų tribūnomis. Bendras krepšinio aikštės žiūrovų sėdimų vietų skaičius sieks 900. Garbingiausiems svečiams numatyta VIP ložė.

Vandens pramogų zonoje bus 25 metrų ilgio šešių takelių plaukimo baseinas, taip pat sūkurinė vonia, vaikų baseinas, vandens kaskados. Antrame aukšte bus vietos treniruoklių ir aerobikos salėms, administracijos kabinetams.

Komplekso šildymui, vėdinimui ir oro kondicionavimui pasirinktas geoterminis būdas bei papildomas šilumos tiekimas iš centralizuotų šilumos tinklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius