-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Šimašius tikisi konkurencingo Nacionalinio stadiono koncesijos konkurso

Vilniaus meras Remigijus Šimašius tikisi, jog kelis kartus atidėtas 90 mln. eurų vertės nacionalinio stadiono Vilniuje statybos ir valdymo koncesijos konkursas bus konkurencingas.
Stadionas ant Šeškinės kalno iš paukščio skrydžio
Stadionas ant Šeškinės kalno iš paukščio skrydžio / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Konkursas buvo pratęstas du kartus ir daugiau pratęsimų daryti nėra reikalo ir galimybių. Arba bus susidomėjimas, arba ne. Atitinkamai bus priimti ir sprendimai. Kol kas tikiuosi, kad dėl šio projekto bus konkurencija“, – po susitikimo su premjeru pirmadienį sakė R.Šimašius.

Anot jo, susidomėjimas Nacionalinio stadiono statybomis ir valdymu egzistuoja tarp potencialių konkurso dalyvių.

„Labai tikiuosi, kad atsiras susidomėjusių ir galėsime judėti su projektu. Artimiausiu metu baigiasi paraiškų pateikimo terminas. Mano žiniomis, susidomėjimas yra. Terminas paliktas maksimalus, siekiant pritraukti tarptautines kompanijas. Tikiuosi, kad paraiškų bus“, – tvirtino R.Šimašius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Šimašius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Šimašius

Premjeras Saulius Skvernelis sausio viduryje teigė, kad šalies įvaizdžiui kenkia faktas, jog vis dar nėra pastatytas Nacionalinis stadionas.

Vilniaus savivaldybė Nacionalinio stadiono koncesijos konkursą paskelbė praėjusių metų rugsėjį, tačiau paraiškų teikimo terminas buvo pratęsta du kartus ir dabar jų laukiama iki kovo pradžios. Savivaldybė šių metų pradžioje pranešė, jog lengvina konkurso sąlygas.

Apie ketinimus dalyvauti konkurse BNS yra patvirtinusi dujotiekių statybos ir nekilnojamojo turto nuomos bendrovė KDS grupė bei „Švyturio“ areną Klaipėdoje ir „Girstučio“ baseiną Kaune valdanti bendrovė „Infrastruktūra LT“.

Planuojama, kad stadiono komplekse įsikurs iki 300 vietų vaikų darželis, ne mažiau kaip 3 futbolo aikštelės, lengvosios atletikos stadionas, sporto salės, kultūros ugdymo centras ir biblioteka, sporto muziejus. Statybas planuojama pradėti 2019 metų balandį, kuomet įsigaliotų sutartis su konkurso nugalėtoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius