-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rimi“ parduotuvė Vilniuje lieka uždaryta, deformavosi pastato grindys

Trečiadienį dėl pastebėtų įtrūkimų uždaryta „Rimi“ parduotuvė sostinės Linkmenų gatvėje iki šiol lieka užvėrusi duris, nors žadėta pirmadienį atnaujinti veiklą. Kaip 15min informavo „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė, pirmadienį susirinko ekspertai, kurie tyrė pastatą. Vėliau „Rimi“ išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad parduotuvė liks uždaryta iki balandžio 24 dienos.
Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje
Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pranešime spaudai rašoma, kad parduotuvė „Rimi“ balandžio 5 dieną uždaryta dėl vizualiai matomų pastato deformacijų.

„Vienoje iš pastato zonų deformavosi grindys, todėl buvo skubiai iškviesti ekspertai. Gavus ekspertų leidimą, balandžio 6 d. dalis parduotuvės personalo tam tikrose pastato zonose atliko vidinius darbus, reikalingus prekių kokybei užtikrinti“, – žiniasklaidą informavo G.Bielskytė.

Anot jos, uždarius parduotuvę buvo atlikti pradiniai tyrimai – geodeziniai matavimai ir stebėjimai. Papildomų pakitimų pastato konstrukcijose po tyrimų nepastebėta.

„Esamiems pakitimams įvertinti reikalingi išsamesni tyrimai, todėl šiems tyrimams atlikti pastatas yra uždaromas mažiausiai dviejų savaičių laikotarpiui – iki balandžio 24 dienos. Bendrovė „RIMI Lietuva“ prižiūrės vykstančius procesus ir, atsižvelgusi į valstybės institucijų bei nepriklausomų ekspertų nuomonę, priims galutinį sprendimą dėl parduotuvės veiklos atnaujinimo“, – teigė bendrovės atstovė spaudai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje

Pirmadienį G.Bielskytė 15min teigė, kad parduotuvė balandžio 10 dieną neatnaujino savo veiklos, kaip žadėta iki tol.

„Parduotuvė šiandien yra uždaryta ir liks uždaryta. Apie tolesnius veiksmus netrukus informuosiu. Šiandien susitiko ekspertų grupė, tai į pavakarę arba iš ryto informuosiu apie tolimesnius mūsų veiksmus“, – 15min anksčiau pirmadienį teigė G.Bielskytė.

Parduotuvė netikėtai buvo uždaryta dar praėjusį trečiadienį. Pradžioje skelbta, kad ji uždaryta laikinai, iki penktadienio vakaro. Tačiau penktadienį „Rimi“ pranešė, kad uždarymas pratęstas iki balandžio 9 dienos imtinai.

Balandžio 10 dieną parduotuvė turėjo veikti, tačiau jos nuspręsta neatidarinėti, kol nėra aiškios ekspertų išvados.

Uždarė dėl statybos broko

Praėjusios savaitės pabaigoje „Rimi“ informavo, kad parduotuvę Linkmenų gatvėje uždarė dėl „išoriškai pasirodžiusių statybų defektų“. Kokie tai defektai, aiškintis patikėta statybų ekspertams, kurie atliko pastato tyrimus.

Į įvykio vietą penktadienį atvyko Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos pareigūnai, anot kurių, naudojimo metu parduotuvės savininkai pastebėjo skilimus pamatuose.

„2015 metais parduotuvė buvo užbaigta, bet dabar naudojimo metu jie pamatė, kad pamatuose yra skilimų. Inspektoriai nuvažiavo pasižiūrėti dėl viso pikto, dabar ten dirba ekspertai iš Vilniaus Gedimino technikos universiteto daro ekspertinius tyrimus, rytoj ateis kiti ekspertai. Situacija stabilizuosis, bus priimti atitinkami sprendimai“, – balandžio 7 d. 15min sakė laikinai Statybos inspekcijai vadovaujanti Eglė Kuklierienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje

Paklausus, ar dėl to gali kilti grėsmė konstrukcijoms, E.Kuklierienė teigė, kad apie tai per anksti spręsti. Tačiau kol kas išorinių pokyčių konstrukcijose nematyti.

„Atvykę specialistai sakė, kad bent jau viduje jokių pokyčių nematyti ir esminės konstrukcijos tikrai nėra pažeistos. Bet dabar dirba ekspertai ir jie galės pasakyti, yra galimi pokyčiai ar ne, bet šiaip dabar jokios konstrukcijos nėra pažeistos“, – teigė laikinoji Inspekcijos vadovė.

„Rimi“ teigė, kad už trečiadienio ir ketvirtadienio darbo dienas, kai parduotuvė buvo uždaryta, darbuotojams yra pilnai apmokama, o nuo penktadienio jie yra nukreipti dirbti į jiems patogiausias „Rimi“ parduotuves Vilniuje.

Parduotuvė Linkmenų gatvėje atidaryta 2015 metų lapkritį. 5,6 tūkst. kv. m ploto pastate kartu atsidarė ir 16 įvairias paslaugas teikiančių parduotuvių. Investicijų į ją prekybos tinklas neatskleidė.

Prekybos tinklas „RIMI Lietuva“ yra pastato naudotojas, pastato statytojas ir savininkas – UAB „BM būstas“

Po 2013-ųjų pabaigoje įvykusios tragedijos Rygoje, kai įgriuvus „Maximos“ stogui, žuvo 54 žmonės, Lietuvoje Piešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) tikrino visų Lietuvos prekybos centrų ir visuomeninių objektų saugumą ir daugiau nei 50-yje jų rado pažeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius