-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinės sopuliu tapęs Šnipiškių rajonas pasikeis neatpažįstamai

Apleista ir nenaudojama Vilniaus Šnipiškių rajono Neries Senvagės slėnio teritorija sulaukė sostinės valdžios dėmesio. 9,7 ha ploto teritorijai jau parengtas tvarkymo planas. Ketinama sutvarkyti parko kraštovaizdį, sukurti poilsiui tinkamą erdvę. Taip pat – įrengti dviračių taką. Iš viso šiems darbams numatoma skirti apie 2,5 mln. eurų.
Neries Senvagės slėnio teritorijos tvarkymo planas
Neries Senvagės slėnio teritorijos tvarkymo planas

Vilniaus miesto savivaldybės Plėtros planavimo skyriaus specialistės Aušros Sičiūnienės teigimu, Neries senvagės slėnio teritorija šiuo metu yra apleista ir sunykus, visiškai netinkama poilsiui.

„Statant Geležinio Vilko gatvę, Neries senvagės ežerėlių slėnio vakarinis šlaitas buvo smarkiai deformuotas. Žemės buvo sustumtos link ežerėlių, suformuojant labai stačius nenatūralaus nuolydžio šlaitus, neišsprendžiant šlaitų priežiūros, lietaus vandens sutvarkymo, lankytojų patekimo klausimų. Dėl šių priežasčių Neries senvagės šlaitai yra pažeisti erozijos, neprieinami ir sunkiai prižiūrimi“, – pasakojo A.Sičiūnienė.

Specialistės teigimu, šiuo projektu siekiama atkurti natūralią tvenkinių aplinką ir kartu ją pritaikyti įvairaus amžiaus ir skirtingas judėjimo galimybes turintiems žmonėms.

Neries Senvagės slėnio teritorijos tvarkymo planas
Neries Senvagės slėnio teritorijos tvarkymo planas

Teritorija taps neatpažįstama

Savivaldybė planuoja 9,7 ha ploto teritorijoje suformuoti reljefą ir sutvarkyti želdinius, įrengti ar atnaujinti pėsčiųjų ir dviračių takus, suremontuoti gatvės atkarpą, įrengti laiptus ir medines terasas ant vandens telkinių, viešąjį tualetą ir sutvarkyti apšvietimą. Taip pat norima įrengti laisvalaikio zonas, pavyzdžiui, universalią sporto aikštelę, petankės aikštelę ir lauko treniruoklius, vaikų žaidimo aikšteles bei uždarą šunų treniravimo aikštelę.

„Įrengus Neries senvagės rekreacinę infrastruktūrą, atsiras erdvė gyventojams praleisti aktyvų laisvalaikį. Tai sumažins socialinę atskirtį, sudarys sąlygas gyvenamosios vietovės bendruomenės veiklos plėtrai, padidins gyventojų pasitenkinimą gyvenamąja aplinka“, – sakė A.Sičiūnienė.

Gera žinia ir dviratininkams – šiuo projektu planuojama nutiesti dviračių trasą nuo Upės iki Ozo gatvės.

Parke planuojama įrengti ir sezoninę lauko kavinę, tačiau ji turėtų atsirasti vėliau.

„Vilniaus Gedimino technikos universitetui (VGTU) priklausantis ir nenaudojamas statinys šalia dviračių tako galėtų būti pritaikytas prekybai arba inventoriaus nuomai“, – svarstė A.Sičiūnienė.

Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Neries Senvagės slėnis
Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Neries Senvagės slėnis

Neries senvagės slėnį ketinama atnaujinti iki 2018 metų pabaigos, o likę darbai su dviračių takų sistema bus baigta 2020 metų pradžioje. Iš viso į projektą turėtų būti investuota apie 2,5 mln. eurų iš Europos Sąjungos fondų, Vidaus reikalų ministerijos ir savivaldybės lėšų.

Sutvarkys ne vieną parką

Tai ne vienintelis parkas, kurį Vilniaus valdžia planuoja sutvarkyti. Šiuo metu vyksta Misionierių sodų atkūrimo techninių projektų rengimas, o pagrindiniai rangos darbai numatomi 2018 metais. Investicijos – 3,2 mln. eurų, darbai bus atlikti iki 2019 metų.

Reformatų parko pagrindinių rangos darbų pradžia numatyta šių metų pradžioje. Taip iki 2019 metų už 2 mln. eurų turėtų būti sutvarkyta parko teritorija.

Naujovė vilniečiams – japoniškas sodas šalia statomo biurų pastato „Park Town“. Už 1,16 mln. eurų bus sukurta rekreacinė erdvė su visais japoniško sodo elementais, o darbų pradžia numatoma 2018 metais.

Sapiegų parką sostinės valdžia iki 2019 metų planuoja sutvarkyti ir pritaikyti jį lankymui. Investicijos – 616 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius