-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turėjo įsikišti net teismas: ar gali namo Londone savininkė dryžuotai nusidažyti namą?

Moteris, kuri supykdė savo kaimynus milijonus svarų sterlingų kainuojantį namą nudažydama raudonomis ir baltomis juostomis, gali ignoruoti jai paskirtą nurodymą perdažyti savo nuosavybę. Tokį sprendimą priėmė Anglijos Aukštasis teisingumo teismas.
Dryžuotas namas Kensingtone
Dryžuotas namas Kensingtone / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Nekilnojamojo turto vystytoja Zipporah Lisle-Mainwaring trijų aukšto namo fasadą Kensingtono rajone dryžuotai perdažė 2015-ųjų kovą. Moterį kaimynai apkaltino taip pasielgus iš keršto – ji negavo kaimynų leidimo pastatui nugriauti. Moteris norėjo vietoje namo, kuris šiuo metu naudojamas kaip sandėlys, pastatyti naują gyvenamąjį.

Moterį kaimynai apkaltino taip pasielgus iš keršto – ji negavo kaimynų leidimo pastatui nugriauti.

Miesto valdžia, remdamasi miesto planavimo aktu, Z.Lisle-Mainwaring įteikė nurodymą, kuriuo reikalaujama per 28 dienas pastato fasadą perdažyti.

Nurodyme teigiama, kad dabartinės spalvos yra nesuderinamos su šios ir aplinkinių gatvių vaizdu.

NT vystytoja pateikė apeliacijas, tačiau jos nebuvo patenkintos. Galiausiai ji ėmėsi teisinių veiksmų ir kreipėsi į Aukščiausiąjį teismą Londone. Šią savaitę jo teisėjas patenkino moters prašymą.

Teisėjas nesutiko, kad pagal miesto planavimo aktą pastato savininkui gali būti nurodyta perdažyti savo turtą remiantis tik estetiniais argumentais. Paprastai savininkui gali būti nurodoma atlikti renovacijos darbus tik jeigu pastatas yra neprižiūrimas ar avarinės būklės.

Teisėjo teigimu, net jei namas tikrai perdažytas iš pykčio, tai nieko nereiškia – savininko motyvai tokiu atveju neturi būti svarstomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius