Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

VU statys naują Medicinos fakultetą už 25 mln. eurų

Sostinės Žaliųjų ežerų gatvėje po trejų metų turėtų iškilti naujas Vilniaus universiteto (VU) Medicinos fakulteto pastatas. Už 25 mln. eurų jame bus įrengtos laboratorijos, simuliacinis ir konferencijų centrai.
Naujojo VU Medicinos fakulteto Santariškėse vizualizacija
Naujojo VU Medicinos fakulteto Santariškėse vizualizacija

„Fakultetas kenčia dėl vieno iš mažiausių patalpų plotų, tenkančių vienam studentui ir darbuotojui. Be to, studentai geografiškai nutolę nuo svarbiausios

Statybos turėtų kainuoti apie 25 mln. eurų

praktikos bazės – Santariškių klinikų“, – apie tai, kodėl nuspręsta statyti naują fakultetą komentavo VU rektorius Artūras Žukauskas.

Naujajame pastate įsikurs VU Medicinos mokslo centras ir mokymo bazė, kur bus plėtojamas biomedicinos mokslas. Anot rektoriaus, projektą Švietimo ir mokslo ministerija įvertino kaip prioritetinį.

Iš viso statybos turėtų kainuoti apie 25 mln. eurų, o lėšų joms bus skirta iš Švietimo ir mokslo ministerijos ir Europos Sąjungos paramos fondų.

Naujojo VU Medicinos fakulteto Santariškėse vizualizacija
Naujojo VU Medicinos fakulteto Santariškėse vizualizacija

Šiuo metu paskelbtas Medicinos fakulteto pastato statybos darbų konkursas. Rangovai jam pasiūlymus gali teikti iki liepos 4 dienos. Anot A.Žukausko, konkurso laimėtojas turėtų paaiškėti šių metų pabaigoje.

Planuojama, kad naujojo mokslo centro statybos bus baigtos 2019 metų pradžioje.

Per du etapus ketinama pastatyti 20 tūkst. kv. m ploto penkių korpusų pastatą. Jame bus įrengtos laboratorijos, simuliacinis ir konferencijų centrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius