-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 20 /16:34

„Viasat“ įpareigota retransliuoti TV programą LRT KULTŪRA

Bendrovė „Viasat“ turi retransliuoti LRT Kultūros kanalą, trečiadienį nusprendė Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK). Ji nutarė netenkinti „Viasat“, retransliuojančios televizijos programas per dirbtinį Žemės palydovą, prašymo atleisti ją nuo įpareigojimo retransliuoti televizijos programą LRT Kultūra.
Televizoriaus žiūrėjimas taip pat gali būti streso priežastis
Televizorius / Flash pro, Flickr.com

„Priimdama sprendimą netenkinti bendrovės „Viasat“ prašymo, LRTK vadovavosi tuo, kad televizijos programos „LRT Kultūra“ visuomeninė ir kultūrinė vertė yra reikšminga visiems Lietuvos Respublikos vartotojams, taip pat ir bendrovės „Viasat“ paslaugų gavėjams, ir ši programa tik iš dalies dubliuojasi kitose bendrovės „Viasat“ retransliuojamose LRT programose“, – teigiama komisijos sprendime.

Anot jo, Visuomenės informavimo įstatymas įpareigoja Lietuvoje paslaugas teikiančius televizijos programų retransliuotojus retransliuoti visas nekoduotas nacionalines LRT televizijos programas; LRT Televizija, LRT Kultūra ir LRT Lituanica.

LRTK įpareigojo bendrovę „Viasat“ pradėti retransliuoti LRT Kultūrą per dirbtinį Žemės palydovą ne vėliau kaip nuo šių metų gruodžio 31 dienos.

„Viasat“ savo ruožtu teigė neturi galimybių retransliuoti minėtos programos.

„Kanalą LRT Kultūra rodytume, tačiau transliuotojas (LRT – BNS) nėra paruošęs šio kanalo signalo pateikimo per palydovą – šis kanalas nėra laisvai prieinamas palydove, todėl mes techniškai negalime jo rodyti. Dėl šios priežasties manome, kad mes atitinkame Visuomenės informavimo įstatymo reikalavimus ir turime būti atleisti nuo įpareigojimo rodyti kanalą“, – BNS teigė „Viasat“ korporatyvinės komunikacijos vadovas Gediminas Galkauskas.

Lietuvoje nuo 2002 metų veikianti „ Viasat“ paslaugas teikia Baltijos šalyse ir Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius