Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

HBO Ispanijoje meta pirštinę „Netflix“

HBO Ispanijoje ketina įsteigti savarankišką paslaugų tiekimą internetu – tai žingsnis, kovojant su „Netflix“ dėl vietos rinkoje, rašo „Bloomberg“.
HBO
HBO / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šių metų pabaigoje ispanai jau turės galimybę žiūrėti HBO transliacijas internetu. Tai bus pirmosios programos, pasiekiamos neturint mokamos televizijos prenumeratos.

HBO internetinio kanalo pristatymas Ispanijoje – apgalvotas žingsnis. HBO dabar turės išskirtines teises į savo produkcijos transliaciją, programų daugiau neleis transliuoti mokamiems televizijos kanalams.

Tai reiškia, kad, pasibaigus sutarčių su televizijos kanalais galiojimui, HBO programas ispanai galės žiūrėti tik per naują internetinį kanalą. HBO taip atsisako pajamų iš licencijų, bet tikisi ilgainiui iš tokio žingsnio pasipelnyti labiau.

Ispanijoje taip HBO bando rasti žmones, kurie vadinami „laido kirpėjais“ ir pan. Tai yra tie, kurie atsisako mokamos televizijos paslaugų arba jos niekad ir neužsisako.

Nuo 2012 metų HBO jau įsteigė vien internetu transliuojamus kanalus Švedijoje, Norvegijoje, Suomijoje ir Danijoje („HBO Nordic“).

Balandį paslauga buvo pristatyta JAV, pernai – Kolumbijoje. Planuojama plėtra Lotynų Amerikoje.

Permainų reikia. Mat „Netflix“ pradėjo transliacijas dar 130 šalių.

Tuo metu sklando gandai, kad HBO motininė kompanija „Time Warner“ jaučia iš investuotojų spaudimą atskirti HBO arba net gali būti parduota pati. HBO generuoja apie 20 proc. „Time Warner“. 

Ilgus metus už JAV ribų HBO pinigų užsidirbdavo trimis būdais: pardavinėdama DVD ir skaitmeninį turinį; pardavinėdama licencijas daugiau nei 150 rinkų; valdydama savo TV rinklus 65 valstybėse, daugiausiai Vidurio Europoje, Lotynų Amerikoje ir Azijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius