-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danguje užfiksuotas naujas Kinijos žvalgybinis lėktuvas: štai kuo jis ypatingas

Kinijos socialinėje žiniasklaidoje pasirodė naujausio Kinijos žvalgybinio lėktuvo „KJ-600“ nuotraukos, rašo defence-blog.com.
Danguje užfiksuotas naujas Kinijos žvalgybinis lėktuvas.
Danguje užfiksuotas naujas Kinijos žvalgybinis lėktuvas. / Atvirų šaltinių nuotr.
Temos: 2 Kinija Lėktuvas

2024 m. kovą išplitusiose nuotraukose matyti bazinis Liaudies išlaisvinimo armijos karinio jūrų laivyno (PLAN) lėktuvo „KJ-600“ dizainas, jo pilka spalvinė gama ir bruožai, primenantys JAV karinio jūrų laivyno lėktuvą „E-2 Hawkeye“.

„KJ-600“, kurį sukūrė „Xi'an Aircraft Company“, skrydžių bandymus pradėjo 2020 m. rudenį. Dviejų turbopropelerinių variklių varomas orlaivis pasižymi erdviu fiuzeliažu, kuriame telpa 4–6 asmenų įgula, o virš fiuzeliažo įrengtas didelis radiolokacinis kupolas.

Jo požymiai: aukšta tiesių sparnų konfigūracija, keturbriaunė uodegos plokštuma, triratė važiuoklė ir nemažas kupolas, įtariama, skirtas AESA tipo radiolokacinei sistemai.

Nepaisant vykdomų skrydžio bandymų, nėra vizualiai patvirtinta, kad būtų bandomas „KJ-600“ paleidimas katapulta.

Vis dėlto kadangi prototipo skrydžio bandymai vyksta, o programa gali artėti prie mažos apimties pradinės gamybos, atrodo, kad „KJ-600“ integravimas į lėktuvnešio operacijas yra neišvengiamas.

Palydovinių vaizdų analizė rodo, kad „KJ-600“ sparnų plotis yra 24,4 m, o ilgis – 18,4 m, o tai atitinka kompaktiško lėktuvo, naudojamo lėktuvnešyje, konstrukcijos lūkesčius.

2023 m. pabaigoje pranešimuose buvo skelbiama, kad bus atliekami „intensyvūs bandymai“, kuriuose dalyvaus bent 4–6 šio lėktuvo modelio prototipai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius