-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mintimis bandote prisikviesti turtus? Pasirodo, taip galite nueiti ir iki bankroto

Egzistuoja mąstymo kryptis, teigianti, kad galite mintimis manifestuoti savo kelią į finansinę sėkmę tikėdami, kad taip ir bus, tačiau, kaip parodė nauji tyrimai, šis siekis yra labiau susijęs su rizikingomis investicijomis ir net bankrotu, skelbia sciencealert.com.
Santaupos
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Pinigai Turtas

Kvynslando universiteto Australijoje mokslininkai, atlikę tris tyrimus, kuriuose iš viso dalyvavo 1023 dalyviai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, sukūrė tikėjimo manifestavimu skalę. Maždaug trečdalis internetinių respondentų sutiko, kad teigiamos mintys ir „vibracijos“ turi įtakos realaus gyvenimo įvykiams.

Ši grupė taip pat buvo labiau linkusi save laikyti sėkmingais tiek šiuo metu, tiek ateityje. Tačiau tyrimuose nebuvo rasta jokių objektyvių įrodymų, kad manifestavimas lemia didesnę sėkmę pagrindinėse srityse.

„Tie, kurie pagal mūsų manifestavimo skalę surinko daugiau balų, suvokė save kaip sėkmingesnius, turėjo stipresnius sėkmės siekius ir tikėjo, kad ateityje jiems labiau pasiseks“, – pastebi psichologijos tyrėjas Lucas Dixonas iš Kvinslendo universiteto.

„Tačiau jie taip pat dažniau buvo linkę į rizikingas investicijas, buvo patyrę bankrotą, o jų tikėjimas, kad gali greičiau pasiekti neįtikėtiną sėkmės lygį, jau balansavo ant pavojingos ribos“, – pastebėjo mokslininkas.

123rf nuotr./Bankrotas
123rf nuotr./Bankrotas

Tikintieji, kad manifestavimas atneš jiems didžiulę sėkmę, nuo savo ideologijos nenukrypo ir tuomet, kai jų finansinė padėtis buvo prasta.

Tyrėjai mano, kad dėl tokio įsitikinimo jiems gali kilti pavojus pernelyg pasitikėti nestabiliomis investicijomis, pavyzdžiui, kriptovaliuta ir greito praturtėjimo schemomis.

Kartu komanda pripažįsta, kad pozityvus mąstymas tam tikrose situacijose gali būti naudingi psichologiškai – jei tik šis požiūris pernelyg neatitrūksta nuo realybės.

Tyrimo komanda pataria atsargiai sekti manifestavimo guru ir ekspertų strategijomis – nėra įrodymų, kad manifestavimas veikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius