-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekybininkai patvirtino: per šventes gali pritrūkti technologinių įrenginių, kainos kils

Su populiariausių įrenginių trūkumu jau buvome susidūrę pandemijos pradžioje, kai dėl pasaulinio mikroschemų trūkumo sulėtėjo gaminimo ir pristatymo tempai. Artėjant Kalėdoms kyla abejonės – ar šventinis sezonas nepakiš kojos ir taip šiuo metu trapiai technologijų pramonei?
Moteris
Moteris / 123RF.com nuotr.

Kainos kils

Net ir ne pandeminiu laikotarpiu prieš Kalėdas trūkdavo kai kurių populiarių išmaniųjų telefonų, televizorių ar žaidimų konsolių modelių, tad tikimybė, kad jų trūks ir šiemet, dar didesnė.

Pirkėjams gali tekti iš naujo apsvarstyti, kaip anksti apsipirkti ir be kokių specifikacijų bei produktų jie pasirengę gyventi. Bendrovėms kyla pavojus, kad tai gali pakenkti pajamoms per itin svarbų šventinį pardavimų sezoną ir sumažinti kai kurių neseniai pristatytų produktų pardavimų tempą.

CNN duomenimis, kai kurie lustų gamintojai įspėjo, kad paklausa viršys pasiūlą bent iki 2022 m. Dėl sumažėjusios pasiūlos taip pat gali pakilti ir prekių kainos.

„Topo centro“ generalinis direktorius Remigijus Štaras neslepia, kad nors pasiruošimas Kalėdoms pradėtas jau balandžio-gegužės mėnesiais, visiems pirkėjams prekių žemomis kainomis gali neužtekti, o atsivežti papildymus tokiomis pačiomis sąlygomis greičiausiai jau nepavyks.

„Matome, kad pas daugelį Europos prekybininkų kainos kyla ir toliau kils, daugiausia dėl prekių trūkumo, brangstančių komponentų bei kartais augančių logistikos kaštų“ , – 15min situaciją komentavo R.Štaras.

Trūks ne tik naujų, bet ir senų modelių

R.Štaras įvardija bent 30 prekių, kurias norint surasti šiandien, reikia pasistengti. Tarp jų ne tik aukšto populiarumo telefonas „iPhone 13“ ar žaidimų konsolė „PlayStation 5“, kurių pakankamo kiekio nėra ištisus metus, bet ir populiariausių modelių indaplovės ar kavos aparatai.

123RF.com nuotr./Prekyba išmaniaisiais telefonais
123RF.com nuotr./Prekyba išmaniaisiais telefonais

Tiesa, „Topo Centro“ vadovas teigia, jog panikos nejaučia ir nesiruošia daryti neapgalvotų sprendimų.

Panašiomis nuotaikomis gyvena ir „Tele2“ salonai. Astos Buitkutės, „Tele2“ atstovės teigimu, itin populiarių telefonų modelių kiekis visada ribotas: „Per šventes, kai flagmanų paklausa dar labiau išauga, natūralu, kad kai kurių konkrečių modelių ima trūkti. Norintiems įsigyti populiariausius telefonus, žaidimų konsoles, reikėtų savo pirkinius planuoti iš anksto.“

„Telia“ įrangos eksperto Simono Tilindžio teigimu, pritrūkti gali ir senesnio modelio išmaniųjų telefonų, nes jų tiekimas taip pat sutrikęs. Bet, anot eksperto, televizorių mylėtojų laukia gera žinia – šiai kategorijai lustų krizė turi mažesnę įtaką ir tiekimo svyravimai beveik nejuntami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius