-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeši kosmonautai bus uždaryti metus laiko, kad imituotų skrydį į Mėnulį

Antradienį Maskvoje pradedamas eksperimentas, kurio metu bus izoliuojama įgula imituojamam skrydžiui į Mėnulį SIRIUS-23, pranešė naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi Rusijos mokslų akademijos Medicinos ir biologijos problemų institutu. Šešių žmonių izoliacija truks metus.

SIRIUS-23 įgulą sudaro vadas Jurijus Čebotariovas, skrydžio inžinierė Angelika Parfionova, gydytoja Ksenija Orlova, tyrėjai Ksenija Šišenina ir Rustamas Zaripovas bei Baltarusijos atstovė Olga Mastickaja.

Iš pradžių programa buvo bendra su NASA, tačiau 2023 m. pradžioje amerikiečiai sustabdė savo dalyvavimą. Tada į įgulą buvo įtrauktas egiptietis Mohammedas Essamas Sayedas Abdelaalas, tačiau vėliau jis iš projekto pasitraukė.

Eksperimento scenarijus yra toks. Įgula išsiunčiama į Žemės orbitą, tada laivas prisišvartuoja prie netoli Mėnulio esančios orbitinės stoties.

Po mėnesio atkeliauja modernizuotas transporto laivas, su kuriuo įgula turi dirbti dvi dienas be miego pertraukos. Keturi astronautai penkis kartus bus „išlaipinti“ Mėnulio paviršiuje – mokslininkai įvertins, kiek psichologinis suderinamumas turi įtakos darbo efektyvumui. „Grįžimas į Žemę“ prasidės 362-ąją misijos dieną ir truks keturias dienas.

VIDEO: Šeši kosmonautai bus uždaryti metus laiko, kad imituotų skrydį į Mėnulį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius