Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vartotojai skundžiasi dėl kaistančių „iPhone 15” telefonų: „Apple“ žada reaguoti

„Apple“ produkcijos gerbėjams skundžiantis, kad naujieji „iPhone 15” telefonai kaista, bendrovė teigia, jog jau rengia programinės įrangos pataisymą.
„iPhone 15 Pro“
„iPhone 15 Pro“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo CNN, „Apple“ pakomentavo, jog perkaitimo problemos nekelia pavojaus saugumui ir neturės įtakos ilgalaikiam „iPhone“ telefonų veikimui. Kompanija pabrėžė, kad „iPhone“ turi vidines komponentų apsaugas, padedančias reguliuoti temperatūrą, jei ji tampa per aukšta.

Be to, „Apple“ nurodė, jog yra kelios aplinkybės, dėl kurių naujos kartos telefonų modeliai įkaista.

„Pradėkime nuo to, kad perkaitimas gali pasireikšti su kai kuriomis neseniai atnaujintomis trečiųjų šalių programėlėmis, todėl jos „perkrauna sistemą“. Tarp tokių programėlių yra „Instagram“, „Uber“ ir arkadinis lenktynių žaidimas „Asphalt 9“, – komentare CNN teigė „Apple“.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./„iPhone 15“ telefonai
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./„iPhone 15“ telefonai

Kompanija taip pat pranešė, kad aptiko „iOS 17“ klaidą, kuri paveikė kai kuriuos naudotojus, todėl planuojama įdiegti programinės įrangos atnaujinimą šiai problemai spręsti. Įmonė nekomentavo, kada toks atnaujinimas atsiras.

Vartotojai įspėjami, kad įrenginys gali būti šiltesnis, kai naudojamos daug grafikos reikalaujančios programėlės, transliuojami aukštos kokybės vaizdo įrašai ar įrenginys yra įkraunamas belaidžiu būdu.

„Tai yra normalu ir renginys vėl atgaus įprastą temperatūrą, kai baigsite šias veiklas. Jei jūsų prietaise nerodomas įspėjimas apie temperatūrą, galite ir toliau naudotis juos“, – sakė „Apple“.

Naujuosius „iPhone 15“, „iPhone 15 Plus“, „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ „Apple“ pristatė rugsėjo 12 dieną, Lietuvoje prekyba telefonais fizinėse parduotuvėse startavo rugsėjo 29 dieną. Didžiausias šių modelių naujiena – atsiradusi USB-C jungtis, kuri pakeitė „Lightning“ jungtį.

123RF.com nuotr./„Apple“
123RF.com nuotr./„Apple“

Rugpjūtį „Apple“ pranešė, kad kompanijos pardavimai sumažėjo trečią ketvirtį iš eilės. Pajamos iš „iPhone“ trečiąjį ketvirtį siekė 39,7 mlrd. dolerių ir per metus sumažėjo maždaug 2 proc., nes naudotojai rečiau atnaujina savo įrenginius.

Tačiau, „Wedbush“ vertinimais, maždaug 250 mln. „iPhone“ telefonų nebuvo atnaujinti daugiau nei ketverius metus. Procesoriaus, kameros ir įkrovimo sistemos patobulinimai, taip pat mobiliojo ryšio operatorių taikomos nuolaidos gali būti daugiau nei pakankama priežastis vartotojams šiais metais pagaliau atsinaujinti.

Remiantis oficialaus „Apple“ pardavėjo ideal.lt skelbiamomis kainomis, bazinio „iPhone 15“ modelio kaina Lietuvoje siekia nuo 989 eurų, „iPhone 15 Plus“ kainos – nuo 1139 eurų, o „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ atitinkamai nuo 1249 eurų ir 1499 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius