Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norite įsigyti namą Italijoje už eurą? Geriausi 3 žmonių, kuriems tai pavyko, patarimai

Jau daugelį metų žmones visame pasaulyje žavi Sicilijos miesteliai, kuriuose apleisti namai parduodami už 1 eurą, rašo CNBC.
Troina, Sicilija
Troina, Sicilija / 123rf.com nuotr.

44 metų Meredith Tabbone iš Čikagos 2019 m. sužinojo, kad Sambuca miestelyje aukcione parduodami namai, kurių kaina prasideda nuo 1 euro.

„Daug žmonių mane perspėjo, kad tai gali būti sukčiai [ir kad] galiausiai galiu prarasti daug pinigų“, – atviravo ji televizijai „CNBC“.

Vis dėlto ji ėmėsi įgyvendinti šią idėją, kai suprato, kad jos prosenelis iš tiesų buvo kilęs iš Sambucos. Ji pateikė pasiūlymą už 5555 eurus ir laimėjo, taip pradėdama ketverius metus trukusią renovacijos kelionę.

M.Tabbone ir kiti 1 euro būsto pirkėjai dalijasi svarbiausiais patarimais, norintiems pasekti jų pavyzdžiu.

Pasiruoškite papildomoms išlaidoms

Sicilijos namų kaina gali prasidėti nuo 1 euro, tačiau ši kaina iš esmės yra simbolinė ir tik pradžia kitų išlaidų.

Mussomeli, viename garsiausių miestelių, kur galima nusipirkti namą už eurą, pirkėjai taip pat turi sumokėti 500 eurų mokestį nekilnojamojo turto agentūrai ir teisinius dokumentus, kurie kainuoja 2800 eurų. Iš viso tai sudaro 3301 eurą.

50-metė Rubia Daniels iš Berklio (Kalifornija) 2019 m. nusipirko tris namus už eurą Musomelio mieste. Kol kas ji daugiausia pastangų skyrė savo pagrindiniam atostogų namui atnaujinti. Renovacijai ji jau išleido 32 tūkst. eurų ir tikisi, kad neviršys 37 tūkst. eurų.

M.Tabbone už savo namą sumokėjo 5555 eurus, pridėjus kai kuriuos mokesčius ir rinkliavas, pirkinio suma išaugo iki 5900 eurų. Tuomet ji nusipirko dar ir šalia esantį pastatą už 22 tūkst. eurų.

Per kitus ketverius metus M.Tabbone išleido apie 425 tūkst. eurų remontui. Iš viso jos svajonių namas Sicilijoje kainavo 431 tūkst. eurų.

Dalyvaukite renovacijos metu

Visi pašnekovai sutaria, kad labai svarbu būti vietoje, kol vyksta remonto darbai.

Australas Danny McCubbinas, įsigijęs namą už 1 eurą Musomeli mieste, sako matęs „nemažai“ užsieniečių, kurie bandė valdyti remonto darbus būdami už tūkstančių kilometrų.

„Geriausia iš tikrųjų būti vietoje: rinktis plyteles, rinktis viską, ko reikia“, – sako jis. Tais atvejais, kai negalite atvykti asmeniškai, jis taip pat rekomenduoja susirasti vietinį projekto vadovą, kuris moka anglų ir italų kalbas, kad galėtų suderinti planus su vietos komanda.

123rf.com nuotr./Sienų dažymas
123rf.com nuotr./Sienų dažymas

Turėkite kantrybės

R.Daniels dirba statybų srityje ir greitai sužinojo, kad Sicilijoje viskas trunka daug ilgiau nei JAV.

Ji priduria, kad reikia turėti kantrybės suprasti kultūrą ir kaip vyksta verslas, kad nereikėtų nusivilti. Nuo 2020 m. ji su pertraukomis remontuoja savo pagrindinį namą Mussomeli mieste ir dar kelių mėnesių trūksta iki darbų pabaigos.

Pasak jos, viskas vyksta kiek lėčiau, nei kai kurie tikisi.

Apsilankymas žiemą

Jei planuojate pirkti nekilnojamąjį turtą kitoje šalyje, geriausia joje praleisti nemažai laiko. Ir nevažiuokite tik tada, kai yra pats kelionių sezono įkarštis.

„Visada sakau, kad atvykite ilgesniam nei vienos ar dviejų savaičių laikotarpiui“, – sako D.McCubbinas. „Ir svarbiausia – atvykite žiemą. Vasarą čia gražu. Čia saulėta, namuose nėra pelėsio. Žiemą pamatysite, kad daugelyje šių namų yra pelėsio. Juose yra drėgmės, ir čia visai kitoks jausmas nei vasarą.“

Išmokite kalbą

M.Tabbone, R.Daniels ir D.McCubbinas sutinka, kad labai svarbu išmokti italų kalbą, norint iš tikrųjų pažinti Siciliją, ypač jei planuojate ten praleisti dalį metų.

Kalbos mokymosi programėlės ir kursai yra gera pradžia, tačiau dar vienas puikus būdas mokytis yra įsilieti tarp vietinių gyventojų.

M.Tabbone sako, kad jai patinka leisti laiką su siciliečiais, kai ten lankosi. Pirmieji jos draugai Sambucoje buvo jos projekto statybų brigados nariai, kurie vėliau supažindino ją su savo draugais ir šeimos nariais. Ji taip pat palaiko artimus santykius su miestelio meru – ji su juo praktikuojasi italų kalbą, o jis su ja – anglų.

Nesusigundykite tik pigiais namais

Atvykėlius į Siciliją gali vilioti nebrangūs namai, tačiau daugelis sako, kad svarbiausia priežastis pasilikti yra pakeliui sutikti žmonės.

„Visada sakau, kad neapsigaukite dėl to, kad namai pigūs, – sako D.McCubbinas. „Pagalvokite, kur norite būti ir kur norite leisti laiką. Žmonės čia labai draugiški. Tai puiki vieta gyventi.“ Dabar D.McCubbinas Mussomeli mieste gyvena ir turi čia dar vieną namą.

M.Tabbone sako, kad vienas iš mėgstamiausių dalykų Sambucoje yra tai, kad ji gali bendrauti su kolegomis užsieniečiais, taip pat su seniai čia gyvenančiais žmonėmis.

„Vienas iš dalykų, kurie man labiausiai patinka čia, yra tai, kad bendruomenę sudaro ne tik čia atvykę emigrantai. Ji tikrai gerai persipynusi su vietiniais gyventojais ir bendruomene. Bet kurioje vakarienėje, į kurią nueisite, net jei tiesiog nueisite į gatvėje esančią kavinę, visada pamatysite labai gražų emigrantų ir vietinių gyventojų mišinį, ir man tai labai patinka.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius