Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perskaitę šį nuomojamo buto skelbimą, juoksitės arba apšauksite šeimininkus seksistais

Nekilnojamojo turto (NT) skelbimų portaluose radosi skelbimas, kuris vienus verčia kvatotis, kitus piktintis dėl seksizmo.
Nuomojamas butas
Nuomojamas butas / Aruodas.lt nuotr.

Gyvenimą bendrabučio tipo name pašiepiantis skelbimas sulaukia dvejopų reakcijų

Skelbimas, įkeltas į Aruodas.lt, dėmesį patraukia sakiniu pradžioje: „Skaityti iki galo, kodėl taip pigiai nuoma“. Už kambarį mėnesiui prašoma 200 eurų.

Vilniaus g., Trinapolio g. 2, esantis butas – su visais baldais ir buitine technika, šviesus, suremontuotas ir tvarkingas.

Tiesa, būstas yra bendrabučio tipo name, tačiau dušu, tualetu ar virtuvėle bendrai naudotis neteks – viskas įrengta bute.

Ir čia paaiškėja „kriminalas“ – pasirodo, kaip teigiama, „bute vis apsireiškia judančių/mirusių tarakonų“.

„Neseniai padaryta dezinfekcija, pripirkta ir įvairių naikinimo priemonių, kad tik naudotumėt. Geriausia, kad gyventų tvarkingas vaikinas, kuriam tarakonas – ne naujiena ir per mėnesį nesugadins buto, laikys tvarkingai. Jautrioms mergaitėms netiks. Tai bendrabučio pastatas, lifte galite sutikti įvairių kaimynų, aukšto kaimynai tvarkingi“, – teigiama skelbime.

Toliau jame taip pat šaržuojamas gyvenimas tokio tipo daugiabučiuose: „Alkoholikų nėra, bet jei esate rūkantis žmogus, bendrame balkone galite sutikti kaimynų su chalatais. Aukšte ramu, niekas netriukšmauja“.

Teigiama, kad sutartis būtų pasirašoma trims mėnesiams, po to „automatiškai būtų tęsiama“, kol butas parduodamas.

Susipažinę su šiuo skelbimu internautai socialiniuose tinkluose dažniausiai leipo juokais, tik dalis įžvelgė seksizmą. Diskriminacijos požymių jame įžvelgė ir Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba.

Įspės skelbimo autorių(-ę)

Jos atstovė ryšiams su visuomene Izabelė Švaraitė 15min tikino, kad pagal Lygių galimybių įstatymą, paslaugų teikėjas privalo užtikrinti, kad informacijoje apie paslaugas nebūtų išreiškiamas pažeminimas, paniekinimas, teisių apribojimas ar privilegijų teikimas dėl lyties, amžiaus ir kitų asmens tapatybės požymių.

„Skelbime įžvelgtini galimos diskriminacijos požymiai, kadangi suponuojama, kad pirmenybė teikiama vyrams / vaikinams, o moterys / merginos tokio buto nuomai neva yra per jautrios. Taip galimai išreiškiamas teisių apribojimas dėl lyties“, – pastebėjo I.Švaraitė.

Jos teigimu, Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos teisininkai (-ės) susieks su skelbimo autoriumi (-e) ir informuos apie galimą pažeidimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius