-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apdovanoti geriausieji Šiaulių regione

Baigiantis 2007–2013-ųjų metų Europos Sąjungos (ES) struktūrinės paramos finansavimo laikotarpiui, Ūkio ministerija inicijavo geriausių Europos Sąjungos lėšomis pasinaudojusių projektų rinkimus kiekviename Lietuvos regione. Geriausių projektų vykdytojai jau apdovanoti ir Šiauliuose.
Akimirkos iš apdovanojimų renginio Šiaulių regione
Akimirkos iš apdovanojimų renginio Šiaulių regione

Šiaulių arenoje susirinkusius kviestinius svečius ir projektų vykdytojus pasveikino Šiaulių pramonės, prekybos ir amatų rūmų prezidentas Vidmantas Japertas ir Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas.

Į geriausių projektų titulą iš viso pretendavo daugiau nei pusantro šimto projektų. Šiaulių regione Ūkio ministerijos administruojamose srityse apdovanojimams buvo nominuota 12 projektų – po tris verslo, mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros, turizmo, energetikos kategorijose.

Nugalėtojai išrinkti balsavimo specialioje interneto rubrikoje metu. Per dešimt balsavimo dienų projektai Šiaulių regione surinko iš viso 1406 balsus. Šiuose geriausių projektų rinkimuose gyventojai gausiausiai balsavo už energetikos  kategorijos projektus.

Šioje kategorijoje nugalėjo Radviliškio rajono savivaldybės administracijos įgyvendintas projektas, kurio metu atnaujintas Radviliškio rajono Lizdeikos gimnazijos pastatas. Projekto vykdytojai džiaugėsi, kad projektas ne tik padėjo pagražinti pastato išorę, bet ir pagerinti gimnazijos bendruomenės – mokytojų ir mokinių – darbo ir mokymosi aplinką, užtikrinti taupų ir efektyvų energijos vartojimą pastate.

Akimirkos iš apdovanojimų renginio Šiaulių regione
Akimirkos iš apdovanojimų renginio Šiaulių regione

Apdovanojimą turizmo kategorijoje atsiėmė Kelmės rajono savivaldybės administracija už Užvenčio muziejaus restauravimą ir pritaikymą kultūrinio turizmo reikmėms. Kelmiškiai ir rajono svečiai projekto dėka galės patogiai aplankyti Užvenčio buvusioje dvaro teritorijoje išsaugotą vertingą medinį kultūros paveldo objektą.

Lyderiai mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros kategorijoje – konditerijos fabrikas „Rūta“. Bendrovės projektas „Naujų konditerijos gaminių receptūrų sukūrimo, panaudojant Baltijos ir Šiaurės regione auginamus ekologiškus augalus, taikomieji tyrimai“ surinko 112 kategorijos balsų iš 173-jų. Bendrovės atstovas, atsiėmęs apdovanojimą, papasakojo apie ypatingą tokių saldainių gamybos procesą: uogos džiovinamos šaltuoju būdu, jas vėliau apliejant šokoladu. Tai padeda išsaugoti vitaminus ir pasiūlyti vartotojams ne tik skanius, bet ir sveikus saldumynus. Tuo įsitikinti galėjo visi susirinkusieji – po renginio UAB „Rūta“ atstovai visus vaišino projekto metu sukurtos receptūros saldainiais.

Akimirkos iš apdovanojimų renginio Šiaulių regione
Akimirkos iš apdovanojimų renginio Šiaulių regione

Viena didžiausių Lietuvos transporto įmonių, teikianti visas logistikos paslaugas – UAB „Transimeksa“ – įgyvendinusi projektą „Eksporto plėtra NVS ir Vakarų Europos rinkose“ atsiėmė apdovanojimą verslo kategorijoje. Projektas bendrovei leido padidinti eksporto apimtis, surasti naujų prekybos partnerių ir klientų viso pasaulio rinkose bei didinti įmonės žinomumą užsienyje.

Projektų vykdytojai žadėjo būti aktyvūs ir naujuoju – 2014–2020-ųjų metų – ES paramos laikotarpiu, tęsti pradėtus darbus ir būti pavyzdžiu kitiems pareiškėjams ir projektų vykdytojams, taip pat siekti, kad įgyvendinamų projektų naudą pajustų visi gyventojai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius