Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Išmanioji diena, kuri dar neseniai buvo įmanoma tik fantastiniuose filmuose

Kadaise tik filmuose ir savo vaizduotėje galėdavai pagalvoti apie pažangiausias technologijas, lydinčias kiekviename žingsnyje. Dabar išmanieji priedai, galintys padėti kasdieniuose reikaluose, jau prieinami kiekvienam panorusiam tokių įsigyti. „Bitė Lietuva“ išmaniųjų technologijų ekspertas Egidijus Adomkaitis pasakoja, kaip galėtų atrodyti išmanioji diena, kuri iš svajonės jau tapo realybe.
Išmanusis telefonas
Išmanusis telefonas / Samsung nuotr.

Tik įsivaizduok – kad ir kaip saldžiai miegotum iš giliausio sapno pabundi nuo išmaniosios „FitbitFlex“ apyrankės vibravimo. Reikiamu metu, pagal tavo miego ritmą tylūs virpesiai prikelia naujai dienai. Prieš užmiegant antroji pusė paprašė jokiu būdu taip anksti nežadinti, šį norą išpildai nesunkiai, nes nuo naujos kartos žadintuvo atsibunda tik jo savininkas.

Metas keltis ir keliauti į vonios kambarį, kuriame jau laukia išmanioji lemputė. Vos vienu telefono paspaudimu įjungsite muziką. Kas gali būti geriau už mėgstamą dainą ir rytinį koncertą duše? Puiki dienos pradžia, nes sukūrus specialias zonas, kiekviename namų kampelyje galima klausytis skirtingų melodijų. Žvalus ir nusiprausęs užlipi ant išmaniųjų svarstyklių „iHealth HS5”, kuriomis ne tik pamatuoji savo svorį, bet ir kūno masės indeksą (KMI), o tam sukurta speciali skalė su skirtingais kūno analizės rodikliais padeda nustatyti riebalų, raumenų, kaulų masę bei kūno skysčių kiekį organizme.

Rudens rytai pasitinka su tamsa, tad sunku nuspręsti, kokių išdaigų gali iškrėsti oras. Norėdamas išvengti netikėtai užklupusio lietaus per „Netatmo“ meteorologinę stotelę savo išmaniajame telefone pasitikrini, kokia numatoma oro temperatūra, tam kad galėtum tinkamai apsirengti ir būti pasiruošęs. Aplikacija praneša, kad popietę užpils smarkus lietus, meteorologinė stotelė įspėja, jog numatomas šiaurinis vėjas, todėl vertėtų nepalikti atvertų langų. Uždarius palėpės stoglangį ir susiradus skėtį užtikrintai keliauji į darbą.

Skubėdamas nerandi raktų – pasinaudoji „KensingtonProximoKeyFob“ pakabuku. Aplikacijos žemėlapyje pamatai paskutinę raktų buvimo vietą ir netrukus išgirsti signalą, pagal kurį tuoj pat randi pasislėpusius raktus.

Važiuodamas automobiliu užstringi rytiniuose kamščiuose ir vis žvilgčioji į savo solidžiai atrodantį nerūdijančio plieno išmanųjį laikrodį „Motorola Moto 360“. Pamatai, jog rytinį susirinkimą atšaukė – gali atsikvėpti ir neskubėti.

Per pietų pertrauką pasidarė neramu, kad neklaužada katinas gali sujaukti namus – per išmanią kamerą „AmarylloiSensor HD Patio“ 240° apžvalgos kampu patikrini kas dedasi namuose, ką veikia augintis. Tau dar ramiau, nes jokių pranešimų apie nepageidaujamus ilgapirščius svečius nėra – namai saugūs. Toliau atsipūtęs skaitai naujienas telefone.

Po darbo skubi namo – per savo telefoną prisijungi prie išmaniosios rozetės „BelkinWeMoSwitch“ ir įjungi šildytuvą, kad namai pasitiktų jaukia šiluma. Naujojo elektros lizdo pagalba galima įjungti ir išjungti namų elektros prietaisus iš bet kurio pasaulio kampelio. Pavyzdžiui, karštą vasarą prieš sugrįžtant gali įjungti kondicionierių arba šaldytuvą sodyboje, kad iš prekybos centro atvežti produktai ir toliau būtų laikomi reikiamoje temperatūroje.

Grįžus ir lengvai užkandus, norisi pasimankštinti. Kol bėgiojimo sezonas dar nesibaigė, pats metas pajudėti. Prabėgus savo mėgstamą atkarpą palei upę, išmanusis laikrodis „MyKronozZeFit“ parodo kokį atstumą įveikei, suskaičiuoja žingsnius ir sudegintas kalorijas.

Visi dienos darbai baigti, prieš miegą savo išmaniajame telefone paskaitai elektroninę knygą, apyrankėje nustatai rytojaus žadintuvą ir neišlipdamas iš lovos per telefoną  išjungi šviesą. O kol visa tai darei fone per išmaniąją lemputę „AwoXStriimLIGHTWiFiColor“ tyliai klauseisi mėgstamos muzikos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius