-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išmaniųjų laikrodžių apžvalga

Mus supantys daiktai darosi vis išmanesni. Ne išimtis net rankiniai laikrodžiai, kuriuos vienu metu jau bandyta nurašyti, nes viską esą pakeis mobilieji telefonai. Tai buvo klaida – laikrodžiai sugeba kur kas daugiau nei skaičiuoti sekundes, valandas ir dienas.
Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2 / Gamintojo nuotr.

Dabar tai iš esmės maži kompiuteriai, klausantys jūsų balso, matuojantys fizinius parametrus, fiksuojantys geografinę buvimo vietą ir netgi padedantys atsiskaityti parduotuvėje neišsitraukus piniginės.

Elektronikos gigantai kurį laiką dvejojo, ar verta prasidėti su šiuo ne visai aiškių perspektyvų rinkos segmentu. Tačiau dabar įsiliepsnojo tikra kova dėl vartotojų simpatijų tarp „Apple“ watchOS, „Google Android Wear“ ir kitų veržlių technologijų.

Pažvelkime, ką įdomaus sukūrė gamintojai. Jūsų dėmesiui – keturi modeliai suaugusiems ir vienas vaikiškas.

1. „SAMSUNG Gear S3

Gamintojo nuotr./SAMSUNG Gear S3
Gamintojo nuotr./SAMSUNG Gear S3

Gear S3 atrodo kaip aukščiausios kokybės laikrodis ir suteikia nepakartojamą laisvės jausmą. Vos pasukę stiklą, paversite prietaisą išmaniuoju laikrodžiu, kuris palengvina gyvenimą savo pažangiomis funkcijomis: nuo įtaisytosios GPS sistemos ir garsiakalbio iki tiesioginės prieigos prie visų reikalingų programėlių.

Atsiliepkite arba atmeskite skambučius, išjunkite žadintuvą, keiskite garso stiprumą ir ekrano ryškumą. Naršykite po programėlių sąrašą ir elektroninius laiškus. Tereikia pasukti apskritąjį stiklą. Užsidėkite Bluetooth ausines ir klausykitės muzikos arba srautiniu būdu siųskite savo grojaraštį. Sportuokite ir keliaukite linksmiau. Gear S3 turi 4 GB vidinės atminties, taigi galite įrašyti daug dainų, kad nereiktų nešiotis sunkesnio telefono.

2. „LG Watch Sport“

Tektų ilgai vardinti visas puikias technines jo savybes, bet pati svarbiausia ta, kad čia naudojama naujoji Android Wear 2.0 operacinė sistema, kurią visi sutartinai vadina šviežio oro gūsiu. Itin raiškus1,38 colio OLED ekranas, naujas greitas Snapdragon Wear procesorius, 4GB talpos atmintis, programėlės, sekančios atliekamus fizinius pratimus.

Gamintojo nuotr./LG Watch Sport
Gamintojo nuotr./LG Watch Sport

Yra ir daugiau privalumų: iki 16 valandų tarnaujanti baterija, belaidis įkrovimas. Savaime suprantama – „Wi-Fi“, „Bluetooth“, NFC (su Android Pay) jungtys; LTE ryšys. Kitaip tariant, jausmas toks, tarsi ant riešo segėtum naują galingą mobilųjį telefoną. Tiesa, vieną tų, kurie nebijo vandens ir dulkių, nes gamintojai nurodo, kad produktas sertifikuotas IP68 lygiu, o tai reiškia, jog jis yra hermetiškas ir atsparus minėtiems elementams. Žinoma, iki tam tikrų ribų.

Tai gana didelis aparatas, todėl prieš perkant verta pasimatuoti, ar bus patogu.

3. „Huawei Watch 2“

Pirmoji šio modelio versija buvo ganėtinai sėkminga ir iki šiol puošia šiuolaikiškų žmonių riešus, tad iš naujosios buvo tikimasi logiško tęsinio.

Gamintojo nuotr./Huawei Watch 2
Gamintojo nuotr./Huawei Watch 2

Tačiau sėkmės padrąsinti gamintojai ryžosi eksperimentams, tad gaminys kiek išsipūtė, tapo sportiškesnis ir supanašėjo su konkurentais. Žiemą Barselonos parodoje pristatyto laikrodžio korpuse įmontuota galingesnė baterija bei dar daugiau įvairių jutiklių, todėl jis ir didesnis, ir sunkesnis nei pirmtakas. Išvaizda netgi primena legendinius suomių „Suunto“, ypač juodos spalvos modeliai.

Žinoma, veikia su Android Wear 2.0, ekrane pikseliai švyti dar tankiau nei iki šiol, nes tai – AMOLED technologija. Turi ir kitus patogumus – GPS siųstuvą, NFC jungtį mėgstantiems atsiskaityti ne grynaisiais ar kortele, o juodu stilingu naujuoju savo laikrodžiu.

4. „Fitbit Charge 2“

Kiek kito lizdo paukštis. Palyginti mažas ir plonas, keičiamais dirželiais. Su raiškiu OLED ekranu, kokybiškomis programėlėmis ir puikiai fiksuojantis šeimininko širdies veiklos ritmą bei kitus fizinius parametrus. Palyginti nebrangus. Baterijos pakaks penkioms dienoms.

Gamintojo nuotr./Fitbit Charge 2
Gamintojo nuotr./Fitbit Charge 2

Idealus laikrodis? Gali būti. Jeigu neketinate su juo šokti į baseiną ar eiti į dušą. Žinoma, jis ganėtinai mažas, todėl korpuse neliko vietos GPS. Ekranas irgi nedidelis, todėl į telefoną gautų žinučių, ko gero, nepavyks perskaityti. Tačiau jei tikslas – tiesiog geras laikrodis, kuris padeda sportuojant ar šiaip aktyviai gyvenant, tai – rimta kandidatūra.

5. „Asus ZenWatch 3“

Tai jau trečiosios šių elegantiškų gaminių kartos atstovas. Žinomam gamintojui ir šį kartą pavyko nedideliame korpuse suderinti technologines naujoves bei klasikinį dizainą. „ZenWatch“ ne be reikalo vadinami vienais solidžiausių išmaniųjų laikrodžių rinkoje.

Gamintojo nuotr./Asus ZenWatch 3
Gamintojo nuotr./Asus ZenWatch 3

Kitaip nei daugelio kitų gamintojų, 1,39 colio įstrižainės AMOLED ciferblatas – ne apvalus, o stačiakampis užapvalintais kampais. Odinis keičiamas dirželis bei aliuminio sąsagos neleidžia abejoti: šis daiktas tiks ir prie švarko, ir prie džinsų.

Naudoja operacinę sistemą „Android Wear“. „Google Fit“ programėlė padės stebėti aktyvumą, vandens suvartojimą, širdies ritmą, skaičiuoti žingsnius, pažangą sportuojant. Tai gaminys, vertinantiems klasiką, suderintą su naujausiomis technologijomis.

6. „Gudrutis R9

Praėjo laikai, kai reikėdavo spėlioti, kur jūsų atžala: užtruko pas draugus po mokyklos, o gal įlipo ne į tą troleibusą ir pasiklydo? Štai laikrodis vaikams. Spalvotas, žaismingas, su integruotu žingsniamačiu ir daugybe kitų parankių funkcijų. O svarbiausia – jame įmontuotas GPS siųstuvas, todėl visada žinosite, kur yra jo šeimininkas. Vaikas galės skambinti tik į telefono knygą įvestais numeriais, ir tik šie jam galės prisiskambinti.

Gamintojo nuotr./Gudrutis R9
Gamintojo nuotr./Gudrutis R9

Saugumo nebūna per daug, todėl korpuse įmontuotas fizinis pagalbos mygtukas. Jį paspaudus, laikrodis automatiškai rinks tris nurodytus numerius iš eilės.

Laikrodyje netgi yra vadinamosios geotvoros nustatymo galimybė. Ką tai reiškia? Ogi tai, kad vaikui išėjus iš numatytos zonos automatiškai gausite įspėjančią SMS. Šis prietaisas veikia visame pasaulyje visuose GSM tinkluose.

Šį ir kitus „Elektrolife“ straipsnius skaitykite www.elektrolife.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius