Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lean2S“ padeda gamyklų darbuotojams sutaupyti laiką bei atlikti daugiau operacijų

Šventinis laikotarpis – tikras galvos skausmas gamyklų vadovams, turintiems užtikrinti kasdienę produktų gamybą ir nenorintiems darbuotojams skirti papildomų viršvalandžių. UAB „Proginta“ pateikė sprendimą verslui – „Lean2S“ sistemą, skirtą darbo našumo didinimui. Į plytos dydžio dėžutę telpanti automatizuota duomenų rinkimo įranga bei pateikiama metodika leidžia pamatuoti, įvertinti ir optimizuoti gamybą. Specialiais davikliais iš gamybinių įrenginių fiksuojama informacija parodo registruojamos operacijos greitį, prastovų pradžią bei pabaigą, atskleidžia prastovų bei nukrypimo nuo normatyvo priežastis.
„Lean2S“ sistemos įrenginys
„Lean2S“ sistemos įrenginys / Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr./Sistema gamybos įmonėje
Organizatorių nuotr./Sistema gamybos įmonėje

„Lean2S“ padeda gamyklų darbuotojams surasti nenašaus darbo priežastis ir vėliau priimti sprendimus kaip, sutaupius laiką, atlikti daugiau operacijų. Gamyklose dirbantys meistrai sistemos pagalba gali įvertinti, ar dirbama linija nustatyta reikiamu įrenginio tempu, ar nėra nenumatytų prastovų, ar reikia pagalbos darbuotojams. Gamybos vadovai gali išanalizuoti duomenis ir nustatyti į kuriuos gamybos procesus orientuojantis galima padidinti darbo efektyvumą. Ypač dažnai nenašios gamybos priežastimi tampa staklių susidėvėjimas ar gedimai – naudojantis kauniečių sukurta technologija paprasta įvertinti staklių derinimo trukmes, numatyti profilaktikos ar smulkaus remonto darbų atlikimo grafikus. Šia technologija jau naudojasi tokios Lietuvos gamyklos kaip „Vilniaus margarino gamykla“, „Vilniaus baldai“, „Raguvos baldai”, „Flexpro“ bei dar 15 Lietuvos ir Baltarusijos įmonių. Skaičiuojama, kad jau po pirmų dviejų mėnesių įmonėms pavyko padidinti darbo efektyvumą 20-30 procentų.

Organizatorių nuotr./Sistema fiksuoja atliekamas operacijas
Organizatorių nuotr./Sistema fiksuoja atliekamas operacijas

Jei manote, kad ši gamybos optimizavimo sistema verta pelnyti vieno iš inovatyviausių produktų titulą – skirkite savo balsą ČIA​.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius