-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas ir šiltesnis būdas atsikratyti pelėsio

Kai siena nesandari, drėksta, šąla – neilgai trukus joje pradeda veistis pelėsis. Ir tada jau valyk nevalęs, kol siena nepasidarys šiltesnė, nuo jo neišsigelbėsi. Mat pelėsis mėgsta drėgmę, o ant vėsių paviršių kondensato pavidalu kaupiasi perteklinė patalpų drėgmė, sudarydama puikias sąlygas jam vystytis.

Taigi, geriausias būdas atsikratyti pelėsio – padaryti taip, kad drėgmei ant paviršių kauptis nebūtų sąlygų. Renovacijos metu, kai visos namo sienos apšiltinamos iš išorės, kambariuose iškart tampa šilčiau ir, tinkamai vėdinantis, pelėsio galima išvengti.

O ką daryti, jei renovacija artimiausiu metu neplanuojama?

Šiltinkitės iš vidaus!

Tai kur kas paprasčiau nei galvojote. Šiuolaikinės technologijos ir medžiagos leidžia tai padaryti greitai, patogiai, nebrangiai ir su garantuotu, iškart pastebimu geru rezultatu.

Visi žinome, kokiomis medžiagomis dabar dažniausiai šiltinami namų fasadai – tai mineralinė vata ir polistireninis putplastis. Bet ar žinojote, kad jau yra medžiagų, šiltesnių už šias?

Su pasididžiavimu pristatome naująjį šiltinimo sprendimą – dengtas poliuretano plokštes „SPU Anselmi“, skirtas ir naujoms statyboms, ir renovacijai. O labiausiai jas rekomenduojame, jei nusprendėte apsišiltinti būstą iš vidaus, mat dėl savo puikių šiluminių savybių tam pačiam efektui pasiekti jų reikės bemaž dvigubai mažesnio storio, nei klasikinės šiltinamosios medžiagos – tarkim, mineralinės vatos. Nereikės nei garo izoliacines plėvelės, nei karkaso. Šitaip susitaupo brangi būsto erdvė, o komfortas pasiekiamas be didelių pastangų.

Apdorokite sieną

„SPU Anselmi“ plokštės nesudaro pelėsiui veistis tinkamų sąlygų, bet pačią pažeistą sieną rekomenduojame kuo geriau nuvalyti – pašalinti visus tapetus, sieną kruopščiai nuplauti, apdoroti paviršių pelėsį naikinančiais skysčiais. Šitaip jis neturės nė menkiausio šanso vėl išplisti.

VIDEO: SPU Izoliacija: Kaip kovoti su pelėsiu namuose?

Montuoti paprasta

Pagrindinis „SPU Anselmi“ plokščių privalumas tas, kad jos gaminamos jau paruoštos kuo paprastesniam ir patogesniam vartojimui. Iš vienos pusės jos jau padengtos gipso kartonu, tad nebereikia rūpintis apdaila. Plokštės tokio ilgio, koks standartiškai būna gyvenamųjų patalpų aukštis – 2,60 m. Be to, apatinėje jų dalyje įmontuojama medienos juostelė, kad būtų patogiau pritvirtinti grindjuostę. Viskas kliento patogumui – tik įsinešk ir pritvirtink.

Iš remontuojamų patalpų net neprisireiks išsikraustyti. Mažai sveriančias plokštes galima pjaustyti, frezuoti ir gręžti tiksliai pagal reikiamus matmenis. „SPU Anselmi“ tinka ir akmeninėms, ir medinėms konstrukcijoms. Pačioje jos konstrukcijoje nėra oro, tad pelėsio sporoms nesudaroma galimybė išsivystyti. Jos ekologiškos, neįgeria drėgmės, atsparios ugniai, nepalaiko degimo, tad sukuria papildomą apsaugą gaisro atveju.

„SPU Anselmi“ plokštėms nereikės montuoti karkaso ar gręžti sienų. Tereikia patikimai ir sandariai priklijuoti SPU plokštes purškiamais aerozoliniais Soudal „Soudabond Easy“ klijais. Jų privalumas tas, kad jų nereikia maišyti. Tereikia flakoną sukračius klijų juostą užpurkšti per plokštės perimetrą – ir dar per vidurį. Palaukus apie 5 min, plokštė priglaudžiama prie sienos, o siūlės su kitomis plokštėmis, lubomis ir grindimis papildomai užsandarinamos tais pačiais klijais. Vieno flakono gali pakakti visai sienai apklijuoti.

O ir tvirtinimo būdas labai paprastas. 

Efektas juntamas iškart

Jau čia pajusite, kaip šiltėja kambario oras. „SPU Anselmi“ plokštės tokios šiltos, kad vidutinė kambario temperatūra pakyla mažiausiai 5 laipsniais. Atitinkamai šiltesnė tampa ir pati siena.

Jau po 2 valandų aerozoliniai klijai visiškai sustingsta ir galima pradėti glaistyti siūles. Čia viskas taip pat, kaip ir su standartiniu gipso kartonu. Plokščių SPU kraštai suploninti, tad sandūros užklijuojamos popierine siūlių juosta ir užglaistomos gipso kartonui skirta mastika. Kai ši išdžius, plokštes „SPU Anselmi“ galima dažyti, dengti tapetais arba plytelėmis pagal gipso kartono plokščių gamintojų reikalavimus.

Greitai ir gerai

Net jei prisireikia iš naujo formuoti langų ir durų angokraščius, visi kambario šiltinimo darbai paprastai neužtrunka ilgiau nei dvi dienas. Nereikia būti patyrusiu specialistu, viską galima atlikti savarankiškai. Be to, prireikus pagalbos, visada galima kreiptis į „SPU izoliacijos“ specialistus – jie pasiruošę suteikti konsultacijas visais rūpimais klausimais.

www.spuizoliacija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius