-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panaikinus kioskus be darbo liks apie 500 kauniečių

Kovo 27 d. Kauno Verslo tarybos posėdyje meras susirinkusiems smulkiesiems prekybininkams, miesto politikams ir žurnalistams pareiškė, kad rengiamas kioskų išdėstymo specialusis planas yra embriono stadijoje ir savivaldybės urbanistai kol kas tik suženklino visus kioskus. Tuo pačiu, miesto vadovas, suskubo raminti susirinkusius kioskų savininkus ir pasakė: „Tie kurie veikė, aš manau, veiks ir toliau“.

Tačiau visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ nariai pastebi, kad tokie pasisakymai neatitinka savivaldybės veiksmų:  2012 m. pradėto rengti specialaus plano koncepcijoje įvardintos alternatyvos, tarp kurių ir siekis nuo 617 iki 308 sumažinti dabar veikiančių mažųjų prekybos vietų.

Visvaldas Matijosaitis/ nuotr. Evaldo Virkecio
Visvaldas Matijosaitis/ nuotr. Evaldo Virkecio

„Plano koncepcijoje įvardintos dvi alternatyvos: kioskų mažinimo ir plėtros. Reikalavimuose nurodyta, kad jų negalima statyti 300 m. atstumu iki prekybos centrų, kioskų prekyba ribojama senamiestyje ir kitose vietose. Todėl net patvirtinus specialaus plano plėtros alternatyvą, vis tiek reikėtų nugriauti daugumą kioskų, o darbo netektų pardavėjai ir tiekėjai. Toks planas, kokį dabar rengia savivaldybė, be darbo paliks apie pusę tūkstančio kauniečių“,- teigia „Vieningo Kauno“ valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

Siekdami, kad rengiamo kioskų išdėstymo specialaus plano koncepcija nebūtų patvirtina uždaruose savivaldybės kabinetuose, „Vieningo Kauno“ frakcijos nariai šiandien kreipsis į miesto merą siūlydami, kad visi specialaus plano etapai būtų tvirtinami miesto taryboje. Tokiu būdu su sprendiniais tikrai susipažins smulkieji verslininkai, gyventojai ir miesto tarybos nariai.

Mane stebina savivaldybės neūkiškumas. Netvarkingus, neprižiūrimus kioskus už savivaldybės pinigus jau  reikėjo nugriauti, o už patirtas išlaidas sąskaitas pateikti savininkui - teigia V. Matijošaitis

„Mane stebina savivaldybės neūkiškumas. Netvarkingus, neprižiūrimus kioskus už savivaldybės pinigus jau  reikėjo nugriauti, o už patirtas išlaidas sąskaitas pateikti savininkui. Tam nereikia rengti specialiųjų planų ir  tuo labiau riboti tvarkingų kioskų plėtros. Mano įsitinimu, patvirtinus tokį planą, kokį ruošia savivaldybė – apleistų kioskų problema savaime neišsispręs, o tik įneš daugiau sumaišties“,- teigia V. Matijošaitis.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius 2012 m. liepos mėn. 31 d. pavedė rengti kioskų, paviljonų ir prekybai pritaikytų automobilių ar priekabų išdėstymo specialųjį planą. Planavimo tikslai: sureguliuoti laikinų prekybos paslaugų teikimo statinių ir prekybos įrenginių išdėstymą viešose vietose ir suformuotose žemės sklypuose Kauno mieste. Planą rengia savivaldybės įmonė „Kauno planas“.

Daugiau informacijos apie rengiamą specialųjį planą rasite čia - http://www.kaunoplanas.lt/specialieji_planai/koncepcija_1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius