Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pušys Klaipėdai” surado naują būdą žmonių aktyvumui skatinti

Projekto „Pušys Klaipėdai“ kūrėjai surado naują būdą žmonių aktyvumui skatinti.
Sodinimo etapai
Sodinimo etapai

Bendradarbiaujant su SocialShop.lt buvo sukurta Lietuvoje dar nematyta elektroninė Facebook parduotuvė, kurioje galima prisidėti prie pušų sodinimo perkant projekto rėmėjo „Laisvalaikio dovanos” paslaugas.

„Pušys Klaipėdai” parduotuvėje pramogų kainos yra tokios pačios, kaip ir svetainėje LaisvalaikioDovanos.lt. Tačiau mūsų parduotuvėje visas pelnas skiriamas pušų sodinimui. Pavyzdžiui, perkant skrydį lėktuvu virš Klaipėdos pasodinsite 5 pušaites.“ – apie savo naują sumanymą pasakoja P. Zaviša. „Džiaugiuosi, kad pavyko suformuoti visiems naudingą pasiūlymą. Klaipėda gaus pušų, miestiečiai – pramogų, o „Laisvalaikio dovanos” – reklamą.”

Projektui pradėta ruoštis jau nuo 2013 m. Oficialus startas – šių metų sausio mėnuo. Iš gyventojų skiriamų 2 proc. GPM projektui jau surinkta lėšų beveik 29 tūkstančiams sodinukų, tikslas – 50 tūkstančių. Mieste sodinamos pušys turi būti mažiausiai metro aukščio, todėl jų kaina siekia 60 eurų už vienetą. Tačiau P. Zaviša tikina, jog rado būdą kaip sumažinti pušies kainą iki 2 eurų. Akcijos organizatoriai ketina sodinti trisdešimt kartų pigiau kainuojančius mažus sodinukus užmiestyje, ir ten juos auginti iki reikiamo aukščio. Ūgtelėjusios pušaitės bus persodinamos mieste į pagalbą kviečiant savanorius.

Potencialios pirmojo etapo pušų sodinimo teritorijos
Potencialios pirmojo etapo pušų sodinimo teritorijos

Kiekvienas žmogus gali prisidėti skirdamas bet kokią pinigų sumą, o tie kurie skiria daugiau nei 20 eurų bus įrašyti į atminimo lentą, kuri atsiras šalia pirmojo pušyno.

Tikimasi, kad projektas bus įgyvendintas per 5 metus. Pirmasis sodinimo etapas numatomas vakarinėje miesto dalyje, arčiau uosto. Pasak P. Zavišos, pušys yra reikalingos Klaipėdos miestui – žaliuodamos visus metus jos padeda sulaikyti pajūrio vėją ir taip mažinti su tuo susijusius draudiminius įvykius bei šildymo išlaidas. Pušys taip pat sustiprins Klaipėdos, kaip didžiausio kurorto Lietuvoje įvaizdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius