-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidaus laiptų tendencijos 2017 metais ir tai, ką diktuoja rinka

Statant savo naujus namus, tikriausiai neapsieisite be laiptų projekto, kadangi laiptai namuose yra ypač svarbi detalė, kurią reikia tinkamai apsvarstyti. Tik gerai paruoštas ir įgyvendintas laiptų projektas ir parinktas tinkantis dizainas prigis Jūsų namuose, o laiptais įsiliejančiais į bendrą namų erdvę džiaugsitės ne tik jūs, bet ir jūsų svečiai.
Vidaus laiptų tendencijos 2017 metais
Vidaus laiptų tendencijos 2017 metais / Projekto partnerio nuotr.

Vyraujančios 2017 metų tendencijos

Vienas iš labiausiai paplitusių klausimų, su kuriuo susiduria namus įsirenginėjantys žmonės yra laiptų dizainas. Šiandieninės galimybės leidžia mums rinktis iš įvairių idėjų, medžiagų, sprendimų ir tampa sunku apsispręsti ir būti tikriems, kad mūsų pasirinkimas bus tinkamas. Kaip ir kiekvienas interjero elementas, taip ir laiptai turi savo sezono tendencijas, su kuriomis galima susipažinti ir jų laikytis arba ne.

Viena iš tendencijų, kuri yra populiari jau antrąjį sezoną yra laiptai su suktomis pakopomis. Šie laiptai puikiai tinka tiek prie modernaus, tiek prie klasikinio namų interjero ir juos įsirengti galima tiek turint daug, tiek ir mažai vietos skirtos laiptams. Tad jei turite galimybę įsirengti laiptus su suktomis pakopomis – pasinaudokite ja.

Projekto partnerio nuotr./Vidaus laiptų tendencijos 2017 metais
Projekto partnerio nuotr./Vidaus laiptų tendencijos 2017 metais

Kitas laiptų dizaino pasirinkimas, kuris atrodys gražiai ir tikrai ne greitai išeis iš mados – derinio juoda ir balta pasirinkimas. Subtilus klasikinių spalvų juoda ir balta pasirinkimas laiptams puikiai tiks minimalistiniame interjere. Taip pat galite rinktis monochromatinių spalvų koloritą laiptams, kuris tiks tiems, kam greitai pabosta ryškūs akcentai interjere.

Jei norite sutaupyti vietos ir sukurti modernų interjerą namuose, laiptai su stiklo elementais yra puikus būdas tai padaryti. Laiptai su stiklo elementais atrodo labai elegantiški ir besvoriai, todėl mažoms erdvėms nėra geresnio pasirinkimo.

Projekto partnerio nuotr./Vidaus laiptų tendencijos 2017 metais
Projekto partnerio nuotr./Vidaus laiptų tendencijos 2017 metais

Vertinantiems praktiškumą ir norintiems išnaudoti kiekvieną namų kampą, verta rinktis laiptus su lentynėlėmis laikyti daiktams. Šis sprendimas puikiai tiks mažiems namas. Nenuginčijamas faktas yra tas, kad tokie laiptai yra ypač stilingi ir sukuria jaukumo jausmą namuose.

Ką diktuoja rinka?

Tačiau kiekvienos laiptų tendencijos kartais ir lieka tik tendencijomis, o rinkoje vyrauja visai kitokie laiptų sprendimai. „Originalūs laiptai“ vadovas Saulius Pranciulis pastebi, kad šiuo metu klientai savo namuose renkasi tokius laiptus, kurie kuo lengviau atrodo ir yra minimaliai pastebimi bendroje namų erdvėje. Rinkoje dominuoja dvi tendencijos: išlengvinti laiptai su erdviškai suktu porankiu ir tiesiomis linijomis sujungtu porankiu, bei laiptai ant metalinės konstrukcijos su erdviškai suktu porankiu. Šie dveji laiptų tipai nuolatos konkuruoja dėl vietos klientų namuose.

Tačiau šią konkurenciją laimi išlengvinti laiptai dėl savo paprastumo, stabilumo, tvirtumo, kokybės ir kainos santykio, o atsiradus būtinybei dėl lengvo pakopų pakeitimo. Tokie išlengvinti laiptai vizualiai atrodo labai lengvai. Laiptai neturi laikančių sijų, pakopos tarpusavyje sujungiamos taip, tarsi atrodytų, kad laiptai būtų pakibę ore. Išlengvintų laiptų konstrukcija yra lengva ir atlaiko eksploatacijos apkrovas.

Laiptai ant metalinės konstrukcijos su erdviškai suktu porankiu laimi tuose namuose, kuriuose laiptams yra skirta daug daugiau vietos ir virš galvos norisi matyti gražią suktą bangą, t. y. suktą porankį, o laiptų sukimąsi išryškintų graži erdviškai susukta metalinė sija.

„Originalūs laiptai“ laiptai vadovas taip pat teigia, kad žmonės nepamiršta ir vien tik medinių laiptų: „Dabar klientai renkasi laiptus su tekintomis arba frezuotomis posukinėmis baliustromis, kurios laiptams suteikia didingumo“.

Projekto partnerio nuotr./Vidaus laiptų tendencijos 2017 metais
Projekto partnerio nuotr./Vidaus laiptų tendencijos 2017 metais

Savininkai gyvenantys mažesniuose kotedžuose dėl statybininkų jau išlietų betoninių laiptų, neturi didelės galimybės rinktis. Statytojai kotedžuose išlieja betoną, nes taip jiems patogiau vykdyti namo statybos darbus. Tad tokių būstų gyventojai yra privesti laiptus apdirbti tik medžiu.

Pasak S.Pranciulio, dauguma statybininkų prieš liedami betoną nepagalvoja apie viršutinio laiptų porankio grakštumą ir taisyklingą formą: „jei vis dėlto laiptai bus ant betoninio pagrindo, prieš liejant betoninius laiptus pirmiausia reikėtų suprojektuoti laiptų porankį. Tada laiptų tvoreles, vėliau pakopas ir tik pabaigoje betoninius laiptus. Prieš liejant betoninius laiptus reiktų turėti visą laiptų projektą su porankiais, pakopomis ir betonine sija.“ Tokie betoniniai laiptai rekomenduojami, kai po laiptais yra WC ar vonios patalpa.

Kaip ir kiekvienas namo projektas, taip ir laiptų projektas yra skirtingas. Nėra vieno laiptų projekto tinkančio visiems interjerams. Tad prieš įsirenginėjant laiptus pasigilinkite į tendencijas ir į tai kas vyrauja rinkoje. Kreipkitės į laiptų montavimo specialistus, kurie patars ir išrinks geriausią vidaus laiptų sprendimą jūsų namams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius