Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniečiai iš Kauno atims „Rail Baltica“ vėžę?

Visos Kauno miesto tarybos frakcijos bendra rezoliucija kreipėsi į Vyriausybę su raginamu išlaikyti planuotą „RailBaltica2“ maršrutą Varšuva–Kaunas–Ryga–Talinas. Šis kauniečių kreipimąsis paskelbtas po to, kai praėjusią savaitę Seimas įpareigojo Vyriausybę įvertinti „RailBaltica2” krypties alternatyvą: europinę vėžę nukreipti ne per Kauną, o per Vilnių.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis

„Kaunas turi didelę reikšmę Lietuvos ekonomikai, todėl stiprinti šį regioną kaip verslo ir logistikos centrą yra naudinga visai valstybei. „RailBaltica 2“ projektas yra vienas iš regiono plėtros variklių, todėl Seimo ketinimai iš šios vėžės išmesti Kauną nėra teisingi. Bandėme tai įrodyti Seimo nariams, tačiau jie neįsiklausė. Gal Vyriausybė supras, jog šioje „RailBaltica2“ įgyvendinimo stadijoje radikaliai keisti vėžės kryptį yra nenaudinga?“, – teigia „Vieningo Kauno“ frakcijos atstovas Visvaldas Matijošaitis.

Rail Baltica
Rail Baltica

Kauno miesto tarybos rezoliucija, kurią pasiūlė „Vieningo Kauno“ ir LR Liberalų sąjūdžio frakcijos, siūloma:

Europinę geležinkelio vėžę vystyti kaip numatyta „RailBaltica2” projekte: Varšuva–Kaunas–Ryga–Talinas.

Atsižvelgiant, kad Lietuvai yra ypač svarbus susisiekimas tarp Kauno ir Vilniaus, siekti naujos europinės vėžės atšakos tiesimo tarp Kauno ir Vilniaus miestų.

Rail Baltica
Rail Baltica

„Tikimės, kad Vyriausybei užteks sveiko proto iš „RailBaltica2” projekto Kauno neišmesti. Nukreipus geležinkelio vėžę nuo Kauno, kur netrukus bus baigtas pastatyti ir su ja susijęs intermodalinis terminalas, o ties juo pastaraisiais metais sparčiai besiplečianti Laisvoji ekonomikos zona, bus žlugdomi viso regiono plėtros planai“, – teigia „Vieningo Kauno“ frakcijos seniūnas Povilas Mačiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius