Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsigaunančiame Kipre – nauja aviakompanija

Po gilios finansinės krizės atsigaunančiame Kipre kitą mėnesį pradės veikti nauja pigių skrydžių bendrovė, kuri tikisi pasinaudoti atsigaunančia šios Viduržemio jūros salos turizmo rinka.
Paplūdimys Kipre
Paplūdimys Kipre / 123rf.com
Temos: 1 Kipras

Nacionalinės aviakompanijos Kipras neturi po to, kai žlugo oro linijų bendrovės „Cyprus Airways“. Nuo krizės nukentėjusi bendrovė bankrutavo 2013 metais.

Tačiau praėjusiais metais į Kipre atvykstančių turistų skaičius smarkiai išaugo, kas skatna viltis dėl gyvybiškai svarbaus sektoriaus atsigavimo.

Naujosios aviakompanijos „Cobalt“ vadovas Andrew Pyne'as nori Kipro pagrindinį Larnakos oro uostą paversti regioninės svarbos oro uostu, iš kurio keleiviai būtų skraidinami į Europą ir Artimuosius Rytus.

„Norime tapti Kirpo nacionaline aviakompanija, – agentūrai AFP sakė jis. – Dedame į Kiprą daug vilčių, nes matome šios salos potencialą būti kažkuo daugiau, negu ji yra dabar.“

„Cobalt“ – vietos ir kinų investuotojų bendradarbiavimo rezultatas. Iš pradžių bendrovė turės tik penkis lėktuvus, tačiau iki ateinančių metų pabaigos ketiną lėktuvų parką padvigubinti. Nuo liepos 7 d. ji skraidins keleivius į Kiprą iš aštuonių Britanijos, Airijos ir Graikijos miestų. Vėliau planuojami maršrutai į Tel Avivą, Teheraną, Azijos šalis.

Bendrovėje dirbs 150 žmonių, daugiausia buvusių „Cyprus Airways“ darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius