Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Brexit“ gali padaryti neigiamą poveikį metiniam pelnui, įspėja „Ryanair“

Airijos pigių skrydžių milžinė „Ryanair“ pirmąjį savo finansinių metų ketvirtį šiek tiek padidino pelną, tačiau įspėjo, kad vadinamasis „Brexit“ – Didžiosios Britanijos priimtas sprendimas pasitraukti iš Europos Sąjungos (ES) – gali padaryti neigiamą poveikį jos metiniam pelnui.
„Ryanair“ pradėjo skraidinti į Londoną iš Palangos
„Ryanair“ lėktuvas / „Ryanair“ nuotr.

Oro vežėjos ikimokestinis pelnas balandžio-birželio mėnesiais ūgtelėjo 4 proc. iki 256 mln. eurų, o apyvarta paūgėjo 2 proc. iki 1,68 mlrd. eurų.

Pasak įmonės, jos pelno ir pajamų augimą slopina „besitęsiantis rinkos kintamumas, kurį skatina teroristų išpuoliai ir oro eismo kontrolierių pakartotinai rengiami streikai“, taip pat svaro silpnumas po „Brexit“ referendumo.

„Jungtinėje Karalystėje neseniai priimtas sprendimas pasitraukti iš Europos Sąjungos mus ir nustebino, ir nuvylė“, – pareiškė Airijos oro vežėja, raginusi Didžiąją Britaniją likti ES.

„Manome, kad šis (referendumo) rezultatas lems gana ilgą politinio ir ekonominio neapibrėžtumo laikotarpį ir Jungtinėje Karalystėje, ir ES“, – rašoma įmonės pranešime.

„Šis neapibrėžtumas kenks ekonomikos augimui ir vartotojų pasitikėjimui“, – prognozuoja „Ryanair“.

Birželio pabaigoje „Ryanair“ pareiškė, jog dėl neapibrėžtumo, kuris atsirado dėl „Brexit“, kuriam laikui sustabdys naujų maršrutų plėtrą Didžiojoje Britanijoje.

„Užuot augę Jungtinės Karalystės oro uostuose, per kitus dvejus metus daugiau dėmesio skirsime augimui savo ES oro uostuose“, – pirmadienį pareiškė oro vežėja.

„Šią žiemą sumažinsime skrydžių daugeliu Londono Stanstedo maršrutų dažnumą ir jiems skiriamą pajėgumą, tačiau maršrutai nebus uždaromi“, – pridūrė „Ryanair“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius