-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Nausėda tikisi, kad nauja lenkų vyriausybė ras sprendimą dėl blokuotų Ukrainos vilkikų

Lenkų vežėjams pastarąjį mėnesį pasienyje blokuojant Ukrainos sunkvežimius, Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda viliasi, kad šį klausimą imsis spręsti naujoji Lenkijos vyriausybė.

„Tikrai aš norėčiau, kad šitą klausimą imtųsi spręsti naujoji Lenkijos vyriausybė. Ji netrukus bus suformuota, čia jau valandų klausimas“, – BNS pirmadienį Taline sakė šalies vadovas.

Lenkų vežėjai savo veiksmais protestuoja prieš, anot jų, nesąžiningą konkurenciją ir reikalauja sugrąžinti leidimus įvažiuoti į šalį jų konkurentams iš Ukrainos. Po Rusijos invazijos į šią šalį, Briuselis laikinai panaikino tokių leidimų reikalavimą. Išimtis turėjo baigtis birželį, tačiau ji buvo pratęsta dar vieneriems metams.

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis praėjusią savaitę paragino Briuselį nutraukti Ukrainai taikomą transporto leidimų išimtį.

„Labai norėtųsi, kad atsirastų naujų signalų, kurie rodytų, kad Ukrainos ir Lenkijos nesutarimai blėsta, mes vėl grįžtame prie normalaus bendravimo, – sakė Lietuvos vadovas. – Šiuo metu viskas atrodo gerokai komplikuočiau. Norisi, kad būtų daugiau geros valios ir tikro noro spręsti problemas.“

Protestuotojai teigia, kad dėl leidimų ukrainiečių sunkvežimiams netaikymo jų pajamos sumažėjo. Briuselio ir Kyjivo teigimu, išimtis turėtų likti galioti.

Dėl blokados pasienyje susidarė nesibaigiančios eilės ir tai yra didelė ekonominė problema Ukrainai, kurios eksportas ir importas labai priklauso nuo maršrutų per Lenkiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius