Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikija sutiko parduoti 14 regioninių oro uostų

Graikijos ekonominės politikos taryba pritarė 14 regioninių oro uostų pardavimui bendrai įmonei, kurią yra įsteigę Frankfurto oro uosto operatorė „Fraport“ ir „Slentel“, Graikijos grupės „Copelouzos“ padalinys.
Turistai Kretos Herakliono oro uoste
Turistai Kretos Herakliono oro uoste / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Aviacija Graikija

Šis pardavimas yra pirmasis privatizavimo sandoris, kuris buvo patvirtintas po to, kai Graikija ir jos kreditoriai suderino finansinės pagalbos sąlygas.

Šis pardavimas yra pirmasis privatizavimo sandoris, kuris buvo patvirtintas po to, kai Graikija ir jos kreditoriai suderino finansinės pagalbos sąlygas.

Graikų laikraščio „Kathimerini“ duomenimis, konsorciumas pasiūlė iš karto sumokėti 1,234 mlrd. eurų ir paskui mokėti 22,9 mln. eurų per metus koreguojant šią sumą dėl infliacijos.

Per pirmuosius ketverius metus „Fraport“ į oro uostus investuos 300 mln. eurų, o bendra kapitalo investicijų suma visu laikotarpiu sieks 1,4 mlrd. eurų.

Valdžios skaičiavimais, naujosios investicijos leis tiesiogiai sukurti 1,45 tūkst. darbo vietų, o netiesiogiai – dar apie 15 tūkst. darbo vietų.

Parduodami tarptautiniai regioniniai oro uostai kasmet aptarnauja apie 19,1 mln. keleivių.

Bendra „Fraport“ ir „Stentel“ įmonė už šių oro uostų aptarnavimą, eksploatavimą, valdymą, modernizavimą ir plėtrą bus atsakinga iki 2055 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius