-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laivų savininkams rūpestis dėl balastinio vandens

Gegužės 1 d. griežtinami reikalavimai į Klaipėdos uostą įplaukiantiems laivams. Netrukus jų kapitonams teks sukti galvas, kaip atsikratyti laivo balansui būtino vandens. Jo, kaip iki šiol, nebebus galima išpilti prisišvartavus Klaipėdos uoste.
Klaipėdoje šį sezoną ketina apsilankyti 63 kruiziniai laivai.
Griežtinama balastinio vandens kontrolė / Klaipėdos uosto direkcijos nuotr.

Pasikeiti balastinį vandenį laivai privalės ne arčiau kaip 200  jūrmylių iki uosto. Jei šis reikalavimas bus ignoruojamas, uosto vadovybė gali neįleisti laivo į savo teritoriją.

Balastinio vandens  tvarkymo ir utilizavimo sąlygų bei taisyklių jokie Lietuvos teisės aktai iki šiol nereglamentavo. Tad tokiu kroviniu laivų kapitonai atsikratydavo tiesiog išpildami prie krantinės.

Taip su balastiniais vandenimis į uosto akvatoriją patekdavo įvairūs teršalai, nuosėdos ir net  Lietuvos gamtai nebūdingi mikroorganizmai, kurių poveikis šalies vandenims gali turėti nepataisomą žalą.

Griežtinti balastinių vandenų priežiūrą Lietuvą įpareigoja  Tarptautinė konvencija dėl laivų balastinių vandenų ir nuosėdų kontrolės bei valdymo, priimta dar 2004 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius