-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvių sprendimas apmokestinti kelius gali padėti Lietuvos vežėjams

Kelių naudotojo mokestį įvedusios Latvijos biudžetą gerokai papildys ir Lietuvos vežėjai. Tačiau dabar didėjančias sąnaudas gali kompensuoti sumažėjęs latvių transporto įmonių konkurencingumas, jei joms teks mokėti už kelius Rusijoje, ketvirtadienį rašo „Verslo žinios“.
Ilgos laukimo valandos
Ilgos laukimo valandos / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Latvijos vežėjų asociacija „Latvijas Auto“ skaičiuoja, kad naujas mokestis padidins latvių sąnaudas, tačiau kaimynai baiminasi ne vien išaugusių išlaidų dėl mokesčio pačioje Latvijoje. Šiuo metu latviai pagal susitarimą nemoka kelių naudotojo mokesčio Rusijoje, tačiau, tokį įvedus Latvijoje, rusai gali imtis atsakomųjų veiksmų ir apmokestinti latvius, todėl kaimynų transportininkų sąnaudos padidėtų 5 proc.

„Tai sąlyginė laikina nauda, bet kartu ir pranašumas, tikrai mokėsime juo pasinaudoti. Tik neaišku, kiek pasauliniai logistikos srautai pakryptų per Lietuvą. Nors ar tai Klaipėda ar Ryga – tai nėra pagrindiniai veiksniai, bet kartais ir smulkmenos lemia“, – sakė Lietuvos vežėjų asociacijos „Linava“ vadovas Algimantas Kondrusevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius