-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijai ir Rusijai niekaip nepavyksta susitarti dėl vežėjų kvotų skaičiaus

Tris dienas Varšuvoje trukusios Lenkijos ir Rusijos atstovų derybos dėl leidimų vežėjams kvotų ir krovinių gabenimo sąlygų patyrė fiasko, pranešė Rusijos naujienų agentūra „Tass“, remdamasi transporto viceministru.
Sunkvežimis
Sunkvežimis / 123rf.com nuotr.

„Lenkai užsispyrusiai reikalauja smarkiai padidinti leidimų savo vežėjams kvotą. Jų reikalaujami skaičiai mums nepriimtini“, – sakė Nikolajus Asaulas.

Kitą derybų etapą planuojama surengti Rusijoje.

Po derybų surengtoje spaudos konferencijoje Lenkijos infrastruktūros viceministras Jerzy Schmidtas apkaltino Rusiją siekiu išguiti Lenkijos vežėjus iš savo rinkos.

„Rusija pradėjo taikyti naujus teisės aktus, kurie mums labai nenaudingi, kuriuos taikant Lenkijos vežėjai būtų išguiti iš Rusijos rinkos. Net 85 proc. Lenkijos vežėjų tokiomis sąlygomis negalėtų joje dirbti“, – pabrėžė J.Schmidtas.

„Jei lenkai neatsikvošės, derybos gali tęstis neribotą laiką. Tuo atveju mūsų vežėjai naudosis keltais, Vakarų Europą pasieks aplenkdami Lenkiją“, – pareiškė Rusijos transporto viceministras.

Kitą derybų etapą planuojama surengti Rusijoje. Kada jis įvyks, kol kas neaišku.

Kaip jau buvo skelbta, Rusija nuo vasario 1 dienos nebeįsileidžia Lenkijos vilkikų – dvišaliai krovinių vežimo leidimai nuo pirmadienio nebegalioja. Tačiau iki vasario vidurio Rusija netrukdys šalyje jau esantiems Lenkijos vežėjams grįžti namo.

Rusijos vilkikai nuo šios savaitės taip pat negali įvažiuoti į Lenkiją.

Problema kilo dėl to, kad Rusijos ir Lenkijos transporto žinybos nesugebėjo laiku susitarti dėl leidimų vežėjams 2016 metais skaičiaus. Be to, Lenkija nepatenkinta Rusijos įdiegta nauja krovinių gabenimo kontrolės sistema, kuria, anot Varšuvos, siekiama apriboti kitų šalių, taip pat ir Lenkijos, vilkikų įvažiavimą į jos teritoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius