-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos jūrų laivininkystės“ laivas „Romuva“ ruošiasi išplaukti iš Italijos uosto

Italijos Taranto uoste esantis bendrovės „Lietuvos jūrų laivininkystė“ (LJL) laivas „Romuva“ ruošiasi išplaukti. LJL vadovas teigia, kad panaikintas laivo areštas ir jis rengiamas reisui.
AB „Lietuvos jūrų laivininkystė“
AB „Lietuvos jūrų laivininkystė“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Sigitas Dobilinskas nepatikslino, kada ir kur „Romuva“ išplauks, ir teigė, kad apie tai informuos tuomet, kai laivas jau judės.

„Patylėsiu, nes su „Deltuva“ jau įvyko visokių negerų dalykų, tai geriau kol kas patylėsiu“, – BNS sakė S.Dobilinskas.

Rugpjūčio viduryje, LJL pareiškus, kad Klaipėdoje stovinčiam kitam laivui „Deltuvai“ rastas krovinys, laivo įgula dėl nemokamų atlyginimų pasiekė jo arešto.

Jis teigė, kad šiuo metu deramasi dėl krovinių kitiems laivams: „Derybų stadija tokia, kad ieškom tų krovinių, kai tik galime pajudėti“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Laivas „Deltuva“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Laivas „Deltuva“

Anot S.Dobilinsko, Portugalijoje esantis laivas „Voruta“ vis dar remontuojamas, o baigus darbu, bus siekiama panaikinti j areštą. Tuo metu dar vienas laivas „Raguva“ iškrauna krovinį Lenkijoje, o „Venta“ yra netoli Kanados krantų, kur iš JAV gabena krovinį.

Valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“, kuriems įkeistas laivas „Venta“, rugpjūčio pradžioje suteikė 3 mln. eurų paskolą LJL, o SEB bankas dar 9 mėnesiams – iki kitų metų balandžio – atidėjo LJL beveik 15 mln. eurų paskolų grąžinimo terminą. Tai leido stabdyti LJL bankroto procedūras.

LJL akcininkai praėjusią savaitę pritarė laivų „Voruta“, „Romuva“, „Deltuva“ ir „Raguva“ pardavimui, o „Ventos“ pardavimui pritarta dar birželio viduryje. Tačiau tai nereiškia, kad laivai iš karto bus parduoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius