-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lufthansa“ dėl streiko ketvirtadienį atšaukia 912 skrydžių

Vokietijos skrydžių bendrovė „Lufthansa“ dėl tebesitęsiančio pilotų streiko ketvirtadienį atšaukė 912 skrydžių. Toks sprendimas palies 115 tūkst. keleivių. Trečiadienį bendrovei teko atšaukti beveik 900 skrydžių, dėl ko nukentėjo 100 tūkst. keleivių, nes pilotai paskelbė streiką dėl darbo užmokesčio ir darbo sąlygų. Vėlų trečiadienio vakarą pilotų profsąjunga „Cockpit“ taip pat pranešė, kas streikas tęsis ir penktadienį.
„Lufthansa“ lėktuvas
„Lufthansa“ lėktuvas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Savo ruožtu atskirą protesto akciją surengė „Lufthansai“ priklausančio pigių skrydžių bendrovės „Eurowings“ įgulų nariai, dėl ko antradienį Hamburgo ir Diuseldorfo oro uostuose teko atšaukti per 60 skrydžių.

Pilotai reikalauja, kad jų atlyginimai kasmet būtų keliami vidutiniškai 3,66 proc. ir kad toks padidinimas būtų atgaline data pritaikytas penkeriems praėjusiems metams. Profsąjunga teigia, kad pilotų atlyginimai tuo laikotarpiu buvo įšaldyti, taigi dėl infliacijos jie patyrė „rimtą perkamosios galios nuostolį“. O „Lufthansa“ tuo metu gavo milijardinį pelną.

Pati „Lufthansa“ profsąjungos poziciją pavadino „visiškai nesuprantama“ ir ragina siekti susitarimo, o ne eskaluoti problemą

„Cockpit“ reikalaujamas atlyginimų padidinimas ... yra gerokai didesnis už tą, kurį gavo kitos darbuotojų grupės. Nesuprantama, kodėl profsąjunga reikalauja didžiausio atlyginimų padidinimo jau ir taip geriausiai apmokamai darbuotojų grupei“, – sakė „Lufthansa“ personalo vadovė Bettina Volkens (Betina Folkens).

Praėjusieji metai bendrovei „Lufthansa“ buvo tiesiog siaubingi, nes ne vienas streikas jai kainavo šimtus milijonų eurų. Didžiausia Europos oro vežėja pastaruosius dvejus metus vis nesutaria su pilotais, įgulų nariais ir antžeminių tarnybų darbuotojais dėl atlyginimų ir nori mažinti išlaidas, nes jai tenka vis labiau konkuruoti su pigių skrydžių įmonėmis ES šalyse bei Persijos įlankos šalių oro linijų bendrovėmis.

Pernai lapkritį buvo surengtas ilgiausias „Lufthansa“ istorijoje streikas, kuris truko savaitę ir dėl kurio įmonei teko atšaukti 4,6 tūkst. skrydžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius